Δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις σήμερα και αύριο στο μετρό Συντάγματος | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις σήμερα και αύριο στο μετρό Συντάγματος

Το Ελληνικό Ιδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ) πραγματοποιεί για 10η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα «Εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου», προσφέροντας δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις.
Το Ελληνικό Ιδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ) πραγματοποιεί για 10η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα «Εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου», προσφέροντας δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις.


Στο πλαίσιο του προγράμματος, γιατροί από την Α’ Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών θα στήνουν ένα ιατρείο, στην αίθουσα του σταθμού μετρό Συντάγματος. Εκεί, από σήμερα, μέχρι και το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, θα υποβάλλουν τους ενδιαφερόμενους σε καρδιολογικές εξετάσεις.

Η δωρεάν εξέταση προβλέπει αξιολόγηση της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού ρυθμού τους. Οι καρδιολόγοι που θα βρίσκονται στο σημείο θα προσδιορίσουν επίσης τον καρδιαγγειακό κίνδυνο που διατρέχουν, βάσει ειδικού ηλεκτρονικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας. Ο προσδιορισμός αυτός θα γίνεται δωρεάν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους εξεταζόμενους.

Οι καρδιολογικές εξετάσεις θα γίνονται από τις 9:00 το πρωί μέχρι και τις 17:00 το απόγευμα.

Καρδιολόγοι: Τι επιβαρύνει την καρδιαγγειακή υγεία
Οι γιατροί που θα πραγματοποιούν τις δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις θα ενημερώνουν τους πολίτες για τους παράγοντες που υπονομεύουν την καρδιαγγειακή υγεία.


Οι παράγοντες αυτοί, σύμφωνα με το ΕΛΙΚΑΡ,είναι:



Η υπέρταση
Η υψηλή χοληστερόλη
Το αυξημένο σάκχαρο
Η κακή διατροφή
Το κάπνισμα
Η παχυσαρκία
Η έλλειψη άσκησης
Και τις τρεις ημέρες, οι γιατροί του ΕΛΙΚΑΡ θα βρίσκονται στην αίθουσα του Μετρό στο Σύνταγμα από τις 09.00 π.μ. έως και τις 17.00 μ.μ.

Το πρόγραμμα «Εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου» του ΕΛΙΚΑΡ έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Η εκδήλωση του ΕΛΙΚΑΡ, και οι προσφερόμενες καρδιολογικές εξετάσεις, πραγματοποιούνται πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς στις 29 Σεπτεμβρίου.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων