Η εγκύκλιος για τον νέο τρόπο απόκτησης ή ανανέωσης του διπλώματος οδήγησης | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η εγκύκλιος για τον νέο τρόπο απόκτησης ή ανανέωσης του διπλώματος οδήγησης

Με εγκύκλιο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενημερώνει για τις αλλαγές που έχει επιφέρει η νέα νομοθεσία όσον αφορά στις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών
Με εγκύκλιο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενημερώνει για τις αλλαγές που έχει επιφέρει η νέα νομοθεσία όσον αφορά στις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών, την ανανέωση των αδειών οδήγησης σε άτομα με ηλικίες άνω των 74 ετών αλλά και στο ζήτημα των αποζημιώσεων των υπαλλήλων – εξεταστών για την συμμετοχή τους στη διενέργεια των δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς.

Ειδικότερα από τις 3 Σεπτεμβρίου οι θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις διενεργούνται με το παλαιό καθεστώς και οι εξεταστές συμμετέχουν στο έργο της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς.
Επίσης επανέρχεται η ειδική δοκιμασία «Εκκίνηση σε ανήφορο κλίσης περίπου 10% και παύει να εκτελείται η «Επιτόπου στροφή με κίνηση προς τα πίσω».
Παράλληλα οι δοκιμασίες θα πραγματοποιούνται στο δημόσιο οδικό δίκτυο της χώρας υπό την παρουσία του εκπαιδευτή και της εξεταστικής επιτροπής εντός του εκπαιδευτικού οχήματος καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας.
Καταργείται επίσης το επιπλέον ασφαλιστήριο συμβόλαιο που εμπεριείχε πρόσθετες ασφαλιστικές καλύψεις.
Από την 1η Νοεμβρίου 2019 καθορίζεται νέα μηνιαία αποζημίωση 250 ευρώ για τους υπαλλήλους εξεταστές που συμμετέχουν στις πρακτικές εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών πέραν του χρόνου που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση η οποία καταβάλλεται υπό τον όρο ότι ο αριθμός των συμμετοχών κάθε υπαλλήλου-εξεταστή δεν θα είναι μικρότερος των πέντε μηνιαίως. Περιορίζεται αναλόγως σε περίπτωση μικρότερου αριθμού ενώ σε περίπτωση μεγαλύτερου αριθμού για λόγους υπηρεσιακών αναγκών, δεν καταβάλλεται αποζημίωση.
Να υπενθυμίσουμε πως από την 1η Οκτωβρίου το έργο της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψήφιων οδηγών διενεργείται υπό την παρουσία 2 υπαλλήλων – εξεταστών.
Οι ηλικιωμένοι οδηγοί θα ανανεώνουν τις άδειες οδήγησής τους μόνο με ιατρικές εξετάσεις έως την έναρξη λειτουργίας των Δευτεροβάθμιων Ιατρικών Επιτροπών.
Σε περίπτωση τώρα που κάποιος ηλικιωμένος συμμετείχε στις πρακτικές διαδικασίες για την ανανέωση του διπλώματος και έχει κριθεί απορριπτέος τότε θα πρέπει να δώσει και πάλι εξετάσεις με την υποχρεωτική παρουσία του εκπαιδευτή καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας.
Όσον αφορά στα παράβολα που είχαν καταβάλει οι ηλικιωμένοι για να συμμετέχουν στις πρακτικές εξετάσεις οδήγησης αλλά δεν πρόλαβαν να αξιολογηθούν θα τους επιστραφούν τα χρήματα. Όσοι έχουν περάσει επιτυχώς τις δοκιμασίες ή έχουν κοπεί δυστυχώς τα χρήματα για τα παράβολα δεν θα τους επιστραφούν.
Τέλος πάει να ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας των τετράτροχων οχημάτων (γουρούνες) με κινητήρα έως 125 κ.εκ. σε ασφαλτοστρωμένες οδούς και χώρους όπου εφαρμόζεται ο Κ.Ο.Κ.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων