Μαθητής λιποθύμησε από ναρκωτικά σε σχολείο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μαθητής λιποθύμησε από ναρκωτικά σε σχολείο

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα στα σχολεία καθώς η μάστιγα των ναρκωτικών θερίζει ολοένα και κάθε μέρα.


Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα στα σχολεία καθώς η μάστιγα των ναρκωτικών θερίζει ολοένα και κάθε μέρα.


Το ανησυχητικό περιστατικό συνέβη σε κεντρικό Γυμνάσιο– Λύκειο την περασμένη Δευτέρα και αποκάλυψε μετά από επίμονη έρευνα η εφημερίδα «Ταχυδρόμος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μαθητής δοκίμασε την ώρα του διαλείμματος χασίς το οποίο φέρεται να είχε περάσει στο σχολείο ένας παλιός μαθητής του, ο οποίος είχε απομακρυνθεί πέρυσι από αυτό και φοιτά σε γειτονική σχολή.
Ο ανήλικος διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Βόλου και ενημερώθηκαν τόσο οι δικοί του γονείς όσο και όλων των μαθητών του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί.


ΕΔΕ
Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση του περιστατικού λιποθυμίας μαθητή από χρήση ναρκωτικών  σε σχολική μονάδα, διέταξε η Β’θμια Εκπαίδευση Μαγνησίας ενώ ο διευθυντής της Σωκράτης Σαβελίδης θα παραστεί σήμερα στο σχολικό συμβούλιο που θα γίνει στο συγκεκριμένο σχολείο για να διαπιστωθεί, τι ακριβώς έγινε, αλλά και πώς μπορούν να προστατευθούν οι μαθητές . Παράλληλα  ο κ. Σαβελίδης έχει προγραμματίσει παιδαγωγική συνάντηση με τους διευθυντές και τους υποδιευθυντές μεθαύριο Τετάρτη στις 1 το μεσημέρι, όπου θα μιλήσουν αρμόδιοι για το θέμα.
Ο κ. Σαβελίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ανέφερε ότι το πρόβλημα με τα ναρκωτικά στα σχολεία είναι σοβαρό και διογκώνεται. «Πριν τρεις ημέρες δέχθηκα ένα τηλέφωνο από έναν γονέα που κατήγγειλε επώνυμα ότι σε μεγάλο Γυμνάσιο της περιοχής ένας μαθητής έπεσε ημι-λιπόθυμος από χρήση ουσιών. Αμέσως βέβαια ζήτησα εξηγήσεις από εκπαιδευτικούς εφημερίας και τον διευθυντή και διέταξα ΕΔΕ. Επιπλέον οργανώσαμε για μεθαύριο Τετάρτη στη μία το μεσημέρι στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας για να ενημερωθούν οι διευθυντές των σχολείων και οι σύλλογοι διδασκόντων για το θέμα από φορείς όπως η αστυνομία, οι δικαστικές αρχές και το Χαμόγελο του παιδιού. Επιπλέον στα τέλη Δεκεμβρίου ετοιμάζουμε μία μεγάλη ημερίδα και πάλι για το συγκεκριμένο θέμα».
Τέλος ο κ. Σαβελίδης ανέφερε ότι στα χρόνια που υπηρετεί ως εκπαιδευτικός αλλά και από διοικητικές θέσεις, έχει αντιμετωπίσει πολλά παρόμοια περιστατικά. «Η μοναδική άμυνα στα ναρκωτικά πρέπει να προέρχεται από την οικογένεια. Οι έφηβοι το μοναδικό κάστρο που έχουν να τους προστατεύσει είναι αυτό του σπιτιού» επισήμανε ο κ. Σαβελίδης.

Διαβάστε επίσης

Skunk: Το ναρκωτικό που φέρνει σχιζοφρένεια προκαλεί καρκίνο και κυκλοφορεί στα σχολεία


Πώς μπορεί ο γονιός να καταλάβει ότι το παιδί του κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών;



ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων