Μια γάτα με τα μικρά της υπεύθυνη για τους ψύλλους στο Αριστοτέλειο

Σήμερα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ΒΟΤΑΝΑ

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ

30/9/19

Μια γάτα με τα μικρά της υπεύθυνη για τους ψύλλους στο Αριστοτέλειο

Οι πρυτανικές αρχές του ιδρύματος, με ανακοίνωσή τους, διαβεβαιώνουν ότι πλέον δεν υπάρχουν πλέον ψύλλοι - Το ζήτημα είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων και σχολίων σχετικά με την υγιεινή

Έντονη ανησυχία για την υγιεινή στους χώρους διδασκαλίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης επικράτησε ύστερα από την ...επιδρομή ψύλλων στο κτίριο του Χημείου. Πλέον, πάντως, οι πρυτανικές αρχές του ιδρύματος διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν πλέον ψύλλοι στους χώρους του κτηρίου. Το ζήτημα είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων και σχολίων.

Σύμφωνα με την πρυτανεία, το πρόβλημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο ισόγειο του νέου κτηρίου, όταν, σε μία κλειδωμένη αποθήκη σε άγνωστο χρόνο, εισήλθε ή μεταφέρθηκε από υπαλλήλους μία γάτα με τα νεογέννητα γατάκια της.

Όπως σημειώνουν οι Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος, την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε επιτόπιος έλεγχος στον χώρο όπου πρωτοεμφανίστηκαν οι ψύλλοι αλλά και σε άλλους χώρους του κτιρίου και διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν πλέον ψύλλοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘ:

Τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου συζητήθηκε ιδιαίτερα στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η παρουσία ψύλλων στο Νέο Κτίριο του Χημείου του ΑΠΘ. Από την πρώτη στιγμή οι Πρυτανικές Αρχές διερεύνησαν το θέμα και θα θέλαμε να γνωρίζετε τα ακόλουθα:

Το πρόβλημα των ψύλλων παρουσιάστηκε στο ισόγειο του Νέου Κτιρίου του Χημείου, όπου, σε μία κλειδωμένη αποθήκη σε άγνωστο χρόνο, εισήλθε ή μεταφέρθηκε από υπαλλήλους μία γάτα με τα νεογέννητα γατάκια της. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν να αναπτυχθούν ψύλλοι στις γάτες και τη φωλιά τους, που αρχικά δεν έγιναν αντιληπτοί, επειδή ο χώρος ήταν κλειδωμένος. Όμως, όταν ο πληθυσμός τους αυξήθηκε, μετακινήθηκαν εκτός του χώρου της κλειστής αποθήκης και ενόχλησαν με τα τσιμπήματά τους ορισμένους εργαζομένους στο κτίριο.

Άμεσα, όταν διαπιστώθηκε η όχληση, απομακρύνθηκαν οι γάτες και έγινε ψεκασμός του χώρου αλλά και όλου του κτιρίου από απεντομωτική εταιρία που συνεργάζεται με το ΑΠΘ.

Την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019, από επιτόπιο έλεγχο που έγινε, παρουσία του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, του Προέδρου του Τμήματος Χημείας και άλλων Καθηγητών και εργαζομένων, στον χώρο όπου πρωτοεμφανίστηκαν οι ψύλλοι αλλά και σε άλλους χώρους του κτιρίου, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν πλέον ψύλλοι.

Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και την ελληνική κοινωνία ότι οι Πρυτανικές Αρχές δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην υγιεινή των χώρων εργασίας, διδασκαλίας και έρευνας του ΑΠΘ και συνεπώς δεν θα πρέπει να δημιουργείται καμία απολύτως ανησυχία.

Πηγή: thestival.gr
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Διαβάστε επίσης

--POH ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ FACEBOOK--


Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών