Πιθανή απαγόρευση μεγάλου μέρους των υγρών ηλεκτρονικού τσιγάρου στις ΗΠΑ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πιθανή απαγόρευση μεγάλου μέρους των υγρών ηλεκτρονικού τσιγάρου στις ΗΠΑ

Την πιθανότητα να απαγορεύσει όλα τα υγρά ηλεκτρονικού τσιγάρου τα οποία έχουν άρωμα που δεν θυμίζει καπνό σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ εξετάζει η κυβέρνηση Τραμπ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας την Τετάρτη
Την πιθανότητα να απαγορεύσει όλα τα υγρά ηλεκτρονικού τσιγάρου τα οποία έχουν άρωμα που δεν θυμίζει καπνό σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ εξετάζει η κυβέρνηση Τραμπ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας την Τετάρτη, μετά την ανακοίνωση από πλευράς των ομοσπονδιακών αρχών Υγείας ότι αντιμετωπίζουν περί τα 450 περιστατικά εκδήλωσης ασθενειών ή και θανάτων, τα οποία πιθανότατα συνδέονται με τη χρήση των συγκεκριμένων προϊόντων.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) φέρεται να ετοιμάζει εισήγηση για την απαγόρευση όλων των υγρών με αρωματικά στοιχεία - πλην εκείνων που έχουν καπνική γεύση - από την αγορά.
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ εξέφρασε μέσω Twitter τη Δευτέρα την ανησυχία της για τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής, σημειώνοντας: "Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχη για την διογκούμενη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου από παιδιά. Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να προστατεύσουμε το κοινό από τις συνδεόμενες με το κάπνισμα - άτμισμα ασθένειες και τον θάνατο".
Data shows a high usage of flavored e-cigarettes among our youth. It's our responsibility as parents to understand the dangers that come from vaping. Our Administration supports the removal of flavored e-cigarettes from stores until they're approved by @US_FDA.
Προβολή εικόνας στο Twitter
6.866 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Τα αίτια των πνευμονικών ασθενειών που έχουν καταγραφεί τελευταία δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις τα προϊόντα ατμίσματος που συνδέονται με αυτές περιέχουν την ουσία THC, το ψυχοτρόπο χημικό στοιχείο που περιέχεται στην κάνναβη.
Τα Κέντρα Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ προχώρησαν την περασμένη Παρασκευή σε σύσταση προς τους πολίτες να σταματήσουν τη χρήση οποιουδήποτε ατμιστικού προϊόντος, είτε περιέχει νικοτίνη είτε όχι, ενόσω οι αρχές υγείας προσπαθούν να ανακαλύψουν τα αίτια του τελευταίου κύματος κρουσμάτων.
Το Michigan έγινε την περασμένη εβδομάδα η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ η οποία απαγόρευσε τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, ενώ το San Francisco (έδρα της σημαντικής για τον χώρο του ατμίσματος εταιρείας Juul) έγινε τον Ιούνιο η πρώτη πόλη που προχώρησε στο ίδιο μέτρο.
Η κυβέρνηση Τραμπ εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, στην οποία αναφέρεται ότι η FDA θα καταλήξει σε μια "πολιτική συμμόρφωσης" εντός των ερχόμενων εβδομάδων. Ο υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ Alex Azar ανέφερε ότι "η κυβέρνηση Τραμπ καθιστά σαφές ότι σκοπεύουμε να καθαρίσουμε την αγορά από τα αρωματικά υγρά ατμίσματος προκειμένου να αντιστρέψουμε την επιδημικού τύπου χρήση από τη νεολαία του ηλεκτρονικού τσιγάρου, η οποία επηρεάζει παιδιά, οικογένειες, σχολεία και κοινότητες. Δεν πρόκειται να σταθούμε απαθείς την ώρα που ο εθισμός σε αυτά τα προϊόντα γίνεται ένα υποκατάστατο του εθισμού στο κλασικό τσιγάρο και στην νικοτίνη για μια ολόκληρη γενιά".
"Συμφωνούμε απολύτως στην ανάγκη λήψης επιθετικών μέτρων κατά των αρωματικών προϊόντων. Θα ευθυγραμμιστούμε πλήρως με τις τελικές αποφάσεις της FDA, όταν αυτές οριστικοποιηθούν", ανέφερε ο εκπρόσωπος της Juul, Ted Kwong, σε γραπτή δήλωσή του.
H FDA ήδη ερευνά 127 περιπτώσεις επιληπτικών κρίσεων που ενδέχεται να συνδέονται με το άτμισμα. Μολονότι οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωμένη άποψη για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του ατμίσματος στην υγεία, οι περισσότεροι εκτιμούν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι ένας γενικά λιγότερο επιβλαβής τρόπος πρόσληψης νικοτίνης σε σχέση με το κλασσικό τσιγάρο. Τα CDC των ΗΠΑ συνιστούν εξάλλου σε όλους του μη καπνιστές να αποφεύγουν την επαφή με το άτμισμα.

Με μια αγορά 2,3 δισ. δολ. το 2018 στις ΗΠΑ, οι παραγωγοί σχετικών προϊόντων βρίσκονταν ήδη σε διαπραγματεύσεις με την FDA προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν να πωλούν τα προϊόντα τους, πριν το ξέσπασμα του τελευταίου κύματος ασθενειών.
Της Lisette Voytko
capital.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων