Ακόμα δεν έχει φύγει ο μικρός Παναγιώτης για την Βοστόνη! | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ακόμα δεν έχει φύγει ο μικρός Παναγιώτης για την Βοστόνη!

Παρόλο που έχει γίνει η διαπραγμάτευση με το νοσοκομείο της Βοστόνης και έχει συγκεντρωθεί το ποσό για την θεραπεία του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ στην Βοστόνη, από τις 24 Οκτωβρίου, το παιδί δεν έχει αναχωρήσει ακόμα.
Με παρέμβαση του Αρχηγού της Αστυνομίας, τελικά οι γονείς και ο μικρός Παναγιώτης προμηθεύτηκαν τα διαβατήριά τους. 

Στις επόμενες ημέρες αναμένεται πλέον να αναχωρήσει για το νοσοκομείο της Βοστόνης όπου θα γίνει η νέα θεραπεία.





Παρόλο που έχει γίνει η διαπραγμάτευση με το νοσοκομείο της Βοστόνης και έχει συγκεντρωθεί το ποσό για την θεραπεία του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ στην Βοστόνη, από τις 24 Οκτωβρίου, το παιδί δεν έχει αναχωρήσει ακόμα. 


Διαδικασίες όπως η έκδοση διαβατηρίων αλλά και άλλες που αφορούν την διαδικασία μεταφοράς των χρημάτων στην Αμερική αλλά και άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες έχουν καθυστέρηση την αναχώρηση του παιδιού και των γονιών του.

Παρά το τεράστιο «κύμα» αγάπης και συμπαράστασης εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που συνέβαλλαν στο να συγκεντρωθεί το τεράστιο ποσό των περίπου 3,500.000 ευρώ ώστε να μεταβεί ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ στη Βοστόνη για να κάνει τη θεραπεία με το φάρμακο της Novartis Zolgensma, οι οικογένεια μέχρι και εχθές το βράδυ δεν είχε λάβει στα χέρια της τα διαβατήρια και το «πράσινο φως» για το σημαντικότερο ταξίδι της ζωής της. Παρότι ενδιαφέρθηκε προσωπικά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, δίνοντας εντολή να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, λύση ακόμη δεν υπάρχει.

Οι διαδικασίες έχουν «κολλήσει» στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό-Σύλλογο MDA, o οποίος ήταν υπεύθυνος και για την συγκέντρωση των χρημάτων, που προεδρεύει και είναι επικεφαλής η κυρία Βάνα Λαβίδα, σύζυγος του γνωστού φάρμακο-βιομηχάνου, Θανάση Λαβίδα των οποίων ο γιος Τηλέμαχος Λαβίδας, βρίσκεται προφυλακισμένος στις ΗΠΑ για χειραγώγηση του χρηματιστηρίου. 

Το πανελλήνιο, όλοι οι απλοί πολίτες που συνέδραμαν με τον όβολο τους στην εκστρατεία αγάπης για τον Παναγιώτη-Ραφαήλ, από την πρώτη ημέρα που γνωστοποιήθηκε το πρόβλημα του, αναρωτιέται γιατί καθυστερεί τόσο πολύ η διαδικασία μετάβασης του στις ΗΠΑ για τη θεραπεία, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι ακόμα και τα λεπτά σε αυτές τις περιπτώσεις παίζουν καθοριστικό ρόλο. Παράλληλα περίεργο ακούγεται το γεγονός ότι η MDA με ανακοίνωση της λέει ότι θα καλύψει τα βασικά έξοδα για τη θεραπεία του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ και τα υπόλοιπα χρήματα θα διατεθούν για τους σκοπούς του Συλλόγου ενώ οι Έλληνες έδωσαν τον όβολο τους αποκλειστικά για την συγκεκριμένη περίπτωση δηλαδή την ίαση και αποκατάσταση του μικρού Γλωσσιώτη.

Μήπως λοιπόν θα έπρεπε το Υπουργείο Υγείας και προσωπικά ο υπουργός κύριος Κικίλιας ο οποίος έχει πάρει και εντολή από τον Πρωθυπουργό να ενδιαφερθεί για το θέμα και να πιέσει την κυρία Λαβίδα επιτέλους να «ξεμπλοκάρει» και να ολοκληρωθεί η διαδικασία, ώστε το παιδάκι αυτό να φτάσει στη Βοστόνη;

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων