Κλείνουν τα Λουτρά Πόζαρ (μετά τις αντιδράσεις Ανεστάλη) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Κλείνουν τα Λουτρά Πόζαρ (μετά τις αντιδράσεις Ανεστάλη)

Απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού για την σφράγιση των δημοτικών Λουτρών Πόζαρ, όλων των εγκαταστάσεων αλλά και όλων των υποστηρικτικών χρήσεων, όπως αποδυτήρια κλπ
Απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού για την σφράγιση των δημοτικών Λουτρών Πόζαρ, όλων των εγκαταστάσεων αλλά και όλων των υποστηρικτικών χρήσεων, όπως αποδυτήρια κλπ 

Μετά από την μεγάλη αντίδραση που υπήρξε Ανεστάλη στο σύνολό της η απόφαση του υπουργείου Τουρισμού που υποχρέωνε τον Δήμο Αλμωπίας να προχωρήσει σε λουκέτο στα Λουτρά Πόζαρ από αύριο το πρωί.
Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη η οποία έρχεται περίπου ένα 24ωρο πριν σφραγιστούν τα Λουτρά Πόζαρ.
Υπενθυμίζεται πως τα Λουτρά Πόζαρ απειλήθηκαν με λουκέτο καθώς δεν διέθεταν το ειδικό Σήμα Λειτουργίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).
Όπως εξήγησε στο thestival.gr ο δήμαρχος Αλμωπίας, Χρήστος Μπάτσης, "θα λειτουργήσουν κανονικά, δεν θα σταματήσουν ποτέ. Προβήκαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες μετά από μια πολύωρη σύσκεψη που έγινε χθες στα γραφεία της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού με φορείς της υπηρεσίας και του υπουργείου Τουρισμού. Φτάσαμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η ανάκληση όλης της απόφασης για να συνεχίσουν να λειτουργούν τα λουτρά Πόζαρ κανονικά".
Σύμφωνα με τον κ. Μπάτση, το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εκδοθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες επαφές με μηχανικούς και περιβαλλοντολόγους.
Μετά την έκδοση της μελέτης, τα Λουτρά αναμένεται να λάβουν το απαραίτητο σήμα ΕΟΤ.
"Ήταν μια αστοχία", παραδέχεται ο δήμαρχος Αλμωπίας και προσθέτει: "Το αφήνουμε στο παρελθόν και προχωράμε για την επίλυση που θα έρθει σύντομα".
"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φτάσαμε σε αυτή την εξέλιξη. Είναι μια επιτυχία της νέας διοίκησης η οποία μέσα σε 48 ώρες αφού ενημερώθηκε για τη σφράγιση της επιχείρησης κινήθηκε άμεσα έτσι ώστε το πρόβλημα να λυθεί", σχολιάζει στο thestival.gr ο κ. Μπάτσης αναφορικά με το "στοπ" στο λουκέτο στα Λουτρά Πόζαρ.
Σημειώνεται πως τα Λουτρά Πόζαρ αποτελούν σημείο αναφοράς για την περιοχή και προσελκύουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών.
______________________________

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την λειτουργία των Λουτρών Αλμωπίας τα οποία, όπως φαίνεται κινδυνεύουν με λουκέτο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία και τους εργαζόμενους σε αυτά.   

Σε δηλώσεις του στο makthes.gr ο νέος δήμαρχος και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Λουτρών Αλμωπίας, Χρήστος Μπάτσης, μίλησε για «αγώνα δρόμου», προκειμένου να δοθεί παράταση στην τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων. «Πρόκειται για μία δημοτική επιχείρηση, στην οποία στηρίζεται όλη η τοπική οικονομία. Πέρα από τους εργαζόμενους υπάρχουν και οικογένειες που ζουν από αυτές τις εγκαταστάσεις και το δώρο της φύσης. Έως και 3.000 άνθρωποι στηρίζονται οικονομικά από τη λειτουργία των λουτρών. Υπήρξε αμέλεια και ολιγωρία ετών και προσπαθούμε τώρα να κερδίσουμε χρόνο, αναζητώντας πολιτική παρέμβαση» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης. Η απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού (με ημερομηνία λήψης 20 Σεπτεμβρίου 2019) προς τα αρμόδια όργανα αλλά και την Αστυνομία για την σφράγιση των δημοτικών Λουτροκαταστημάτων, δηλαδή όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «όλων των εγκαταστάσεων αλλά και όλων των υποστηρικτικών χρήσεων, όπως αποδυτήρια κ λ.π.» είναι για την ερχόμενη Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στις 11.00 το πρωί.

Η αρχή έγινε όταν λουόμενος υπάλληλος του ΕΟΤ έκανε καταγγελία για μικρό τραυματισμό του. Αποτέλεσμα ήταν να επέμβουν αυτοβούλως οι υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού και να κάνουν έλεγχο στην επιχείρηση η οποία στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την τοπική οικονομία της Αλμωπίας αλλά και αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδος. 


Πηγή: cityportal.gr


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων