Επιμέλεια medlabnews.gr iatrikanea
Τα αβοκάντο και τους λωτούς τα βρίσκουμε συνήθως στον πάγκο του μανάβη, χωρίς να έχουν φτάσει ακόμα στην ιδανική ωρίμανσή τους.
Για να τα χρησιμοποιήσουμε όμως στις συνταγές μας και να τα απολαύσουμε την υπέροχη γεύση και τη μοναδική τους υφή πρέπει να είναι ώριμα.
Για να τα χρησιμοποιήσουμε όμως στις συνταγές μας και να τα απολαύσουμε την υπέροχη γεύση και τη μοναδική τους υφή πρέπει να είναι ώριμα.
Οι φρούτα παράγουν ένα αέριο το αιθυλένιο, το οποίο λειτουργεί σαν φυσική ορμόνη και ονομάζεται και ως <ορμόνη ωρίμανσης>.
Η παρεμπόδιση της σύνθεσης ή/και της δράσης του αιθυλενίου καθυστερεί την ωρίμανση των καρπών, ενώ η εφαρμογή εξωγενούς αιθυλενίου σε καρπούς επιταχύνει την ωρίμανσή τους.
Πώς να κάνετε τα αβοκάντο και τους λωτούς να ωριμάσουν με μια χαρτοσακούλα
Η χαρτοσακούλα είναι εξαιρετική για να κάνετε τα φρούτα να ωριμάσουν, καθώς παγιδεύει τα αέρια αιθυλενίου.
Η μέθοδος αυτή έχει το πλεονέκτημα ότι διατηρεί τη γεύση και όλες τις ιδιότητες του αβοκάντο ή του λωτού.
Η μέθοδος
- Τοποθετήστε το αβοκάντο ή τον λωτό μέσα στη χαρτοσακούλα προσέχοντας να μην είναι τρύπια.
- Βάλτε μαζί και ένα μήλο ή μια τομάτα ή μια μπανάνα για να αυξηθεί η παραγωγή αερίων αιθυλενίου.
- Κλείστε τη χαρτοσακούλα και φυλάξτε τη σε θερμοκρασία δωματίου, μεταξύ 18 και 24 βαθμών Κελσίου.
- Το αβοκάντο ή ο λωτός σας θα είναι έτοιμος για κατανάλωση μέσα σε μερικές μέρες.
Tips:
- Τα αβοκάντο πρέπει να έρχονται σε επαφή με τις μπανάνες
- Όσο πιο ώριμες οι μπανάνες τόσο περισσότερο αιθυλένιο
- Βάλε 2-3 μπανάνες για κάθε αβοκάντο
- Για να δεις αν το αβοκάντο είναι έτοιμο ζούληξε την πάνω πλευρά του
- Για να σταματήσεις την ωρίμανση βάλτε τα στο ψυγείο
- Όταν τα αβοκάντο είναι σκληρά είναι και πικρά
medlabnews.gr
Διαβάστε
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου