Νεκρός έφηβος από εγκεφαλικό λόγω εθισμού σε βιντεοπαιχνίδι | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Νεκρός έφηβος από εγκεφαλικό λόγω εθισμού σε βιντεοπαιχνίδι

Ο 17χρονος Piyawat Harikun «αξιοποίησε» τις διακοπές από τα μαθήματα και τον πολύ ελεύθερο χρόνο που είχε μένοντας στο σπίτι και παίζοντας στον υπολογιστή
Ο πατέρας του τον βρήκε νεκρό πάνω στον υπολογιστή

Σε ηλικία μόλις 17 ετών έφυγε από τη ζωή λόγω οξέος εγκεφαλικού επεισοδίου ένας έφηβος στην Ταϊλάνδη
.

Ο 17χρονος Piyawat Harikun «αξιοποίησε» τις διακοπές από τα μαθήματα και τον πολύ ελεύθερο χρόνο που είχε μένοντας στο σπίτι και παίζοντας στον υπολογιστή.

Οι γονείς του, περίλυποι, δήλωσαν ότι έμενε ξάγρυπνος όλη τη νύχτα, ενώ την ημέρα, αφού έκλεινε τα πατζούρια για να μην τον ενοχλεί το φως της ημέρας, συνέχιζε το παιχνίδι. Και παρότι τον παρότρυναν ή τον μάλωναν να σταματήσει να παίζει, αυτός αρνούνταν να σταματήσει.

Ο πατέρας του νεαρού πήγε στο δωμάτιο του γιου του την περασμένη Δευτέρα και τον βρήκε αναίσθητο πάνω στον υπολογιστή του. Υπήρχε ένας σωρός από κιβώτια στο γραφείο και μια χαρτοσακούλα με πατατάκια στα πόδια του, ενώ τα ακουστικά του στηρίζονταν στην κορυφή του υπολογιστή.

Ο απαρηγόρητος πατέρας, που τυγχάνει να είναι αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας, προσπάθησε να βοηθήσει τον γιο του, αλλά είχε ήδη φύγει από τη ζωή. Οι γιατροί που εξέτασαν το σώμα χθες το απόγευμα δήλωσαν ότι ο έφηβος πέθανε από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, το οποίο πιστεύουν ότι προκλήθηκε από τις ατελείωτες ώρες που έπαιζε στον υπολογιστή.

«Ο γιος μου ήταν πανέξυπνος. Τα πήγαινε πολύ καλά με τα μαθήματα στο σχολείο, αλλά είχε εθιστεί στα βιντεοπαιχνίδια. Προσπάθησα να τον απαγκιστρώσω από αυτό τον εθισμό του και μου είχε υποσχεθεί ότι θα μειώσει τις ώρες που έπαιζε, αλλά ήταν πολύ αργά. Πέθανε πριν προλάβει να αλλάξει τρόπο ζωής. Ωστόσο, μέσα από την προσωπική μου τραγωδία, θα ήθελα να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι γονείς τα παιδιά των οποίων είναι επίσης εθισμένα στο Διαδίκτυο και στα βιντεοπαιχνίδια. Πρέπει να είναι αυστηροί, αλλιώς θα καταλήξουν σαν τον γιο μου. Πονάω πάρα πολύ... Μακάρι να είχα πάρει εγκαίρως μέτρα».

Η σορός του άτυχου παιδιού μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο σε έναν βουδιστικό ναό, με τον πατέρα του, παρά την ανείπωτη θλίψη του, να προσπαθεί να διευθετήσει τα διαδικαστικά περί την κηδεία.

Πηγή: ethnos.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων