Προσοχή: Το Facebook ενεργοποιεί κρυφά την κάμερα του iPhone σου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Προσοχή: Το Facebook ενεργοποιεί κρυφά την κάμερα του iPhone σου

Ένας χρήστης iPhone, o Joshua Maddux, έκανε μια ανάρτηση στο Twitter με αυτήν την ασυνήθιστη συμπεριφορά της εφαρμογής του Facebook για iOS.
Προσοχή για τους χρήστες iPhone: Απ' ό,τι φαίνεται η εφαρμογή του Facebook χρησιμοποιεί την κάμερα του τηλεφώνου, χωρίς να το γνωρίζει ο χρήστης κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης της ροής (feed). 

Ένας χρήστης iPhone, o Joshua Maddux, έκανε μια ανάρτηση στο Twitter με αυτήν την ασυνήθιστη συμπεριφορά της εφαρμογής του Facebook για iOS. Στο υλικό που δημοσίευσε φαίνεται καθαρά ότι η κάμερα δουλεύει στο background την ώρα που ο χρήστης διαβάζει το feed του.

Found a @facebook & issue. When the app is open it actively uses the camera. I found a bug in the app that lets you see the camera open behind your feed. Note that I had the camera pointed at the carpet.

1.887 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό


Το πρόβλημα γίνεται εμφανές εξαιτίας ενός λάθους που εμφανίζει την εικόνα από την κάμερα στο αριστερό μέρος της οθόνης, όταν ανοίξετε μια φωτογραφία μέσα στην εφαρμογή και κάνετε swipe προς τα κάτω. Άλλοι χρήστες και Μέσα κατάφεραν να αναπαράγουν το συγκεκριμένο πρόβλημα.
 
Ο Maddux προσέθεσε ότι βρήκε το ίδιο πρόβλημα σε πέντε ακόμη συσκευές iPhone που έτρεχαν το iOS 13.2.2, αλλά δεν μπόρεσε να το αναπαράγει σε iOS 12, το οποίο επιβεβαίωσαν κι άλλοι.

Το πρόβλημα δεν φαίνεται να υπάρχει στην έκδοση 13.1.3 και εμφανίζεται μόνο εάν δώσετε δικαιώματα για την κάμερα στην εφαρμογή του Facebook. Παράλληλα, δεν φαίνεται να επηρεάζει την έκδοση Android. 
 O μόνος τρόπος προς το παρόν για να προστατεύσετε την ιδιωτικότητά σας είναι να αποκόψετε την πρόσβαση στην κάμερα για το Facebook.



ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων