FDA: Απαγόρευση για ηλεκτρονικά τσιγάρα με δοχεία γεύσης φρούτων-μέντας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

FDA: Απαγόρευση για ηλεκτρονικά τσιγάρα με δοχεία γεύσης φρούτων-μέντας

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, εξέδωσε απαγόρευση διανομής των ηλεκτρονικών τσιγάρων με επαναγεμιζόμενα δοχεία με γεύση φρούτων-μέντας
Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, εξέδωσε απαγόρευση διανομής των ηλεκτρονικών τσιγάρων με επαναγεμιζόμενα δοχεία με γεύση φρούτων-μέντας (ενώ επιτρέπει του καπνού και της μενθόλης) αφού η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είχε προηγουμένως μελετήσει να εισάγει αυστηρότερη απαγόρευση λόγω της αυξανόμενης χρήσης από τη νεολαία.

- Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ σε 30 ημέρες από τώρα και οι εταιρείες που δεν θα εφαρμόζουν τη νέα πολιτική θα έρθουν αντιμέτωπες με την FDA.
- Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με επαναγεμιζόμενα δοχεία με γεύσεις καπνού και μενθόλης θα επιτρέπονται.
- "Η δράση μας επιδιώκει να επιτύχει τη σωστή ισορροπία δημόσιας υγείας, διατηρώντας τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ως πιθανή εναλλακτική λύση για τους ενήλικες που χρησιμοποιούν τα απλά τσιγάρα, αλλά παράλληλα να μην ωθήσουν τη νεολαία μας στον εθισμό της νικοτίνης'', δήλωσε ο Alex Azar, επικεφαλής του Τμήματος Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS).
- Η FDA ανέφερε ότι η έρευνα του 2019 αναφορικά με τη νεολαία του έθνους, έπαιξε ρόλο στην απόφασή της. Συγκεκριμένα, η έρευνα διαπίστωσε ότι πάνω από 5 εκατ. μαθητές σχολείων ήταν χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων και οι συσκευές που βασίζονταν σε επαναγεμιζόμενα δοχεία είχαν τη μεγαλύτερη απήχηση ανάμεσά τους.
- Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της American Lung Association, Harold Wimmer, δήλωσε ότι η νέα πολιτική της FDA δεν επαρκεί για την προστασία της υγείας των νέων στις ΗΠΑ, αναφέροντας πως είναι "γεμάτη με παραθυράκια", και ότι "δεν βοηθάει επίσης γονείς, εκπαιδευτικούς, προπονητές και άλλους ενήλικες που προσπαθούν να προστατεύσουν τα παιδιά από το να πέσουν θύματα εθισμού, ασθενειών και θανάτων που προκαλούνται από τα προϊόντα καπνού".

Της Lisette Voytko

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων