«Καρέλιας»: Με «τζίρο» ρεκόρ και έκτακτες παροχές 3.85 εκ. ευρώ σε εργαζομένους και ιδρύματα έκλεισε το ’19 | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

«Καρέλιας»: Με «τζίρο» ρεκόρ και έκτακτες παροχές 3.85 εκ. ευρώ σε εργαζομένους και ιδρύματα έκλεισε το ’19

Με «θετικό» πρόσημο, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες για τις καπνοβιομηχανίες, έκλεισε το 2019 για την «Καρέλιας»

Η εταιρεία αντεπεξήλθε στους νέους κανονισμούς ιχνηλασιμότητας
 

Με «θετικό» πρόσημο, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες για τις καπνοβιομηχανίες, έκλεισε το 2019 για την «Καρέλιας». Στην καθιερωμένη πλέον συνέντευξη Τύπου, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η διοίκηση της εταιρείας παρουσίασε τα πεπραγμένα της για το 2019, ενώ έθεσε και τους στόχους για τη νέα χρονιά.
Παρουσία της προέδρου της εταιρείας Βίκυς Καρέλια και του αντιπροέδρου Στάθη Καρέλια, ο διευθύνων σύμβουλος Ανδρέας Καρέλιας, αφού εξέφρασε την ελπίδα του η νέα δεκαετία που ξεκινά να είναι πολύ καλύτερη για όλους τους Έλληνες από αυτή που πέρασε, αναφέρθηκε στη σημαντική χρονιά που έκλεισε για την Καπνοβιομηχανία.
Όπως επισήμανε, το 2019 η εταιρεία είχε να αντιμετωπίσει νέες συνθήκες και να εναρμονιστεί με νέες ευρωπαϊκές νομοθεσίες που αφορούσαν στην ιχνηλασιμότητα στα «πακέτα» τσιγάρων, ένα σύστημα δαιδαλώδες αλλά και πανάκριβο. Τόνισε, δε, ότι η εταιρεία εμφανίστηκε πανέτοιμη γι’ αυτή τη διαδικασία, ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες που προέκυψαν, πολλές φορές και με ευθύνη άλλων παραγόντων εκτός Καπνοβιομηχανίας, με αποτέλεσμα να κλείσει με θετικό «πρόσημο» το 2019.
Σε αυτό το σημείο απηύθυνε τις βαθιές του ευχαριστίες για όλη την ομάδα «Ιχνηλασιμότητας» της εταιρείας, καθώς αντεπεξήλθε με το παραπάνω στις νέες συνθήκες.
Ο Ανδρέας Καρέλιας έκανε γνωστό ότι το ’19 έκλεισε με ιστορικό ρεκόρ στο «μεικτό» τζίρο για την εταιρεία στα 130 χρόνια της ιστορίας της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν αρκετά χρήματα στα αποθεματικά της, τα οποία τη «θωρακίζουν» για το μέλλον. Παράλληλα, πολύ σημαντικές ήταν και οι αυξήσεις που παρουσίασε τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό.
Συγκεκριμένα, στο τσιγάρο στην Ελλάδα η «Καρέλιας» είχε άνοδο 6% καταλαμβάνοντας 18% στο μερίδιο της ελληνικής αγοράς, θέση που είναι η καλύτερη που έχει βρεθεί η εταιρεία τα τελευταία 20 χρόνια!
Θεαματική ήταν η αύξηση στις πωλήσεις και στο στριφτό τσιγάρο, που άγγιξε το 11%, καταλαμβάνοντας πλέον το 26% στο μερίδιο της εγχώριας αγοράς, που είναι το καλύτερο νούμερο, μέχρι σήμερα, στην ιστορία της εταιρείας!
Σημαντικές ήταν οι αυξήσεις και στις αγορές του εξωτερικού. Στο τσιγάρο ήταν 3%, ενώ στο στριφτό σημειώθηκε άνοδος 11,5%.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Καρέλιας, θετική πορεία κατέγραψαν και οι θυγατρικές εταιρείες της Καπνοβιομηχανίας στην Τουρκία, στο Ηνωμένο Βασίλειο της Βρετανίας και στη Βουλγαρία, όπου πλέον η «Καρέλιας» καταλαμβάνει το 21% στο μερίδιο αγοράς. Επίσης σημαντικές αυξήσεις παρουσίασε η εταιρεία σε Ισπανία, Σλοβακία, Σκόπια, Αίγυπτο, Γεωργία και Κατάρ.
Ο Ανδρέας Καρέλιας τόνισε ότι αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανος να βλέπει τα προϊόντα της εταιρείας να «φιγουράρουν» στο αεροδρόμιο του Heathrow, στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και σε άλλα μεγάλα αεροδρόμια, από όπου περνούν καθημερινά εκατομμύρια κόσμου, κι αυτά να έχουν «ξεκινήσει» από την Καλαμάτα.
Εκτός της αύξησης στις πωλήσεις, το 2019 σημειώθηκε σημαντική αύξηση στις θέσεις εργασίας της εταιρείας, που έφθασε το 10%.
Τέλος, όσον αφορά στο έτος που έφυγε, αξίζει να τονιστεί ότι η «Καρέλιας» συνεισέφερε 532 εκ. ευρώ από φόρους στο ελληνικό Δημόσιο ενώ στα ασφαλιστικά ταμεία το ποσό από τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων της ξεπερνά τα 8 εκ. ευρώ.
Αναφορικά με το νέο έτος, αλλά και τη νέα δεκαετία που ξεκινά, ο Ανδρέας Καρέλιας έκανε γνωστό ότι ήδη έχει προγραμματιστεί ένα επενδυτικό πλάνο αξίας 7.5 εκ. ευρώ σε εξοπλισμό τεχνολογίας, καθώς και άλλα 5 εκ. για νέα εμπορικά σήματα.
Κλείνοντας, σημείωσε ότι υπάρχουν τεράστιες προκλήσεις για την εταιρεία και μεγάλα περιθώρια για να αυξήσει περισσότερο τη θέση της στο μερίδιο πωλήσεων στην παγκόσμια αγορά.


Αμέσως μετά την τοποθέτησή του ο κ. Καρέλιας απάντησε σε ερωτήσεις:
 
«Αιχμές» για τον αντικαπνιστικό – «Οργιάζει» το λαθρεμπόριο τσιγάρων
Η πρώτη ερώτηση που δέχθηκε η διοίκηση της εταιρείας αφορούσε «αναπόφευκτα» στον αντικαπνιστικό νόμο που βρίσκεται σε εφαρμογή τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας και το κατά πόσο έχει επηρεάσει μέχρι στιγμής την εταιρεία. Απαντώντας ο διευθύνων σύμβουλος Ανδρέας Καρέλιας, αφού επισήμανε ότι δεν είναι το ευκολότερο για μια «Καπνοβιομηχανία» να απαντά σ’ αυτή την ερώτηση, σημείωσε ότι δεν αντιλαμβάνεται τη «σπουδή» και το αίσθημα προτεραιότητας που δόθηκε στην εφαρμογή αυτού του νόμου.
Υπογράμμισε, δε, ότι σέβεται απόλυτα τα δικαιώματα των μη καπνιστών, ωστόσο σημείωσε ότι οι «καπνίζοντες» ενήλικες στην Ελλάδα είναι στο 30% του πληθυσμού, κι αυτούς φαίνεται ότι δεν τους υπολογίζει κανείς. Πρόσθεσε ακόμη ότι ο «αντικαπνιστικός» ήρθε να προστεθεί σε δεκάδες άλλα «εμπόδια» που έχουν βρει μπροστά τους οι καπνοβιομηχανίες τα τελευταία χρόνια και ως αποτέλεσμα είχαν την κατακόρυφη άνοδο του λαθρεμπορίου, επισημαίνοντας ότι σήμερα τα λαθραία τσιγάρα καταλαμβάνουν μερίδιο αγοράς 25%, ενώ αρκετά είναι τα παράνομα εργοστάσια μέσα στη χώρα! Πάντως, ως προς το σκέλος της ερώτησης για το αν έχουν επηρεαστεί οι πωλήσεις από τον αντικαπνιστικό, τα πρώτα δείγματα, όπως είπε η διοίκηση της εταιρείας, είναι ότι δεν έχουν επηρεαστεί.
 
Σταθερό οικονομικό περιβάλλον – «Λαμπρό» το μέλλον της Μεσσηνίας
Σε ερώτηση για το πώς αντικρίζουν το μέλλον στην ελληνική οικονομία, τώρα που δειλά δειλά αφήνουμε την κρίση πίσω, ο κ. Καρέλιας τόνισε ότι υπάρχει αισιοδοξία μεν, αλλά οι κυβερνώντες- τόσο οι εγχώριοι όσο και στην Ε.Ε.- πρέπει να αντιληφθούν ότι η υπέρμετρη φορολόγηση θα οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα. Ειδικά για τις ελληνικές επιχειρήσεις, τόνισε ότι αυτό που χρειάζονται είναι ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον, το οποίο δε θα μεταβάλλεται κάθε τρεις και λίγο.
Σε ερώτηση για το πώς βλέπουν τις προοπτικές και το «μέλλον» της Μεσσηνίας, καθώς αποτελούν εταιρεία «στυλοβάτη» της τοπικής οικονομίας, ο Ανδρέας Καρέλιας σημείωσε ότι το μέλλον μπορεί να είναι λαμπρό για το νομό μας, αρκεί όλοι οι φορείς να αντιληφθούν τη δυναμική που παρουσιάζεται στην περιοχή από επενδύσεις, το νέο αυτοκινητόδρομο, τη σύνδεση του αεροδρομίου με δεκάδες αεροδρόμια του εξωτερικού, και να μην απογοητεύσουν τους επισκέπτες.
 
Η μοναδική Ελληνική Καπνοβιομηχανία που συνεχίζει
Η τελευταία ερώτηση που τέθηκε αφορούσε στο ότι πλέον η «Καρέλιας» είναι η μοναδική ελληνικών συμφερόντων εταιρεία που συνεχίζει να δραστηριοποιείται στο χώρο των καπνοβιομηχανιών. Ο Ανδρέας Καρέλιας απαντώντας εξέφρασε τη στενοχώρια του γι’ αυτό, καθώς, όπως είπε, η χώρα μας είχε μακρά παράδοση με 5-6 ισχυρές καπνοβιομηχανίες. Οι ίδιοι, μάλιστα, συνήθιζαν να ανταλλάσουν απόψεις με συναδέλφους αλλά και να θέτουν από κοινού προβλήματα του κλάδου στις εκάστοτε κυβερνήσεις κατά το παρελθόν. Αυτή η εξέλιξη, από τη μια πλευρά, τους γεμίζει «θλίψη», αλλά από την άλλη μεγαλώνει και την ευθύνη που «κουβαλούν» απέναντι στους εργαζομένους και την τοπική κοινωνία, επισήμανε κλείνοντας ο Ανδρέας Καρέλιας.
 
Ρεκόρ και στον «μποναμά» σε εργαζομένους και κοινωνικούς φορείς


Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Δημήτρης Λαγωνικάκος, αφού μοίρασε ευχές για το νέο έτος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τη διοίκηση, που αποτελεί «πρότυπο» στην ελληνική βιομηχανία.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκε ένα εντυπωσιακό βίντεο με τις «περιπέτειες» του Άγιου Βασίλη στα «άδυτα» του εργοστασίου και τους εργαζομένους της εταιρείας. Πραγματικός, όμως, «Άγιος Βασίλης» εμφανίστηκε αμέσως μετά ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ανδρέας Καρέλιας, καθώς οι έκτακτες παροχές, τόσο προς τους εργαζομένους όσο και προς ευαγή ιδρύματα και κοινωνικούς φορείς της πόλης, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, αγγίζοντας τα 3.85 εκ. ευρώ!
Αναλυτικά:
 
ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ

1. H ενίσχυση για το εορταστικό τραπέζι θα είναι και φέτος 220 ευρώ καθαρά για κάθε εργαζόμενο στην εταιρεία.
2. Το επίδομα παρουσίας θα είναι και φέτος αυξημένο και θα φτάσει τα 1.000 ευρώ καθαρά. Αυτό το δικαιούνται όσοι δεν έλειψαν ούτε μία μέρα από την εργασία τους. Πέρσι το επίδομα έλαβε το 87% των εργαζομένων, πράγμα ιδιαίτερα ευχάριστο, αφού το ποσοστό αυτό συνεχώς αυξάνεται.
3. Ο κάθε εργαζόμενος που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.500 ευρώ καθαρά.
4. Οι εργαζόμενοι των οποίων τα παιδιά πέτυχαν στα παραπάνω Ιδρύματα μέσα στο 2019, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση 500 ευρώ καθαρά.
 5. Παράλληλα, η εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2019.
6. Πέραν των παραπάνω, όλοι οι εργαζόμενοι θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 700 ευρώ καθαρά.
7. Οι εργαζόμενοι των οποίων οι μηνιαίες αποδοχές είναι κάτω από 2.500 ευρώ θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση, πέραν των 700 ευρώ, ύψους 400 ευρώ, ήτοι 1.100 ευρώ καθαρά συνολικά.
 8. Οι εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές από 1.700 και κάτω θα λάβουν, πέραν των 700 και 400 ευρώ, επιπλέον 300 ευρώ, ήτοι 1.400 ευρώ καθαρά συνολικά.
9. Επίσης οι εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές από 1.200 ευρώ και κάτω, θα λάβουν, πέραν των 700, των 400 και των 300 ευρώ, επιπλέον 250 ευρώ, ήτοι 1.650 ευρώ καθαρά συνολικά.
10. Ο κάθε λαχνός της γιορτής είναι 850 ευρώ καθαρά.
Τέλος, όσοι εργαζόμενοι δούλεψαν πάνω από 15 Σάββατα κατά τη διάρκεια του έτους, θα λάβουν ειδικά για φέτος ως αναγνώριση από την εταιρεία, πέραν των ημερομισθίων και νόμιμων υπερωριακών προσαυξήσεων που τους έχουν ήδη καταβληθεί, ένα πρόσθετο ποσόν ίσο με 20 ευρώ καθαρά για κάθε ακέραιο Σάββατο πάνω από το 15ο.

600.000 ευρώ σε φορείς
Ειδικότερα:
1) Στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλαμάτας (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) 50.000 ευρώ
2) Στο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων Και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Μεσσηνίας 100.000 ευρώ για τη δημιουργία κέντρου ημερήσιας φροντίδας και φιλοξενίας ατόμων με αυτισμό
3) Στο Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Μεσσηνίας (ΣΥ.Φ. ΑΜΕΑ) 80.000 ευρώ
4) Στα Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας 75.000 ευρώ
5) Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 100.000 ευρώ για τη λειτουργική αναβάθμιση και τον εξωραϊσμό της Ψυχιατρικής Κλινικής και την ανακαίνιση της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας
6) Στο Ίδρυμα Ευσταθίας Ι. Κωστοπούλου «Το Περιβόλι της Γιαγιάς» για την πολυετή συνεισφορά του προς το παιδί 60.000 ευρώ
7) Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» 150.000 ευρώ.
 
Ο μεγάλος νικητής των 10.000 ευρώ!

Με το πέρας των ανακοινώσεων των έκτακτων παροχών, η διοίκηση της εταιρείας εξέφρασε τις βαθιές της ευχαριστίες προς τους εργαζομένους της, μοιράζοντας παράλληλα ευχές για το νέο έτος αλλά και σηματοδοτώντας τους στόχους για το 2020.
Αμέσως μετά έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, αλλά και η «πολυπόθητη» κλήρωση των τυχερών «λαχνών». 40 εργαζόμενοι κέρδισαν από 850 ευρώ (αφορούσε στο ποσό του κάθε «λαχνού»), ενώ μετά όλοι μαζί μπήκαν σε μια μεγάλη «γυάλα», απ’ όπου το χέρι του Ανδρέα Καρέλια τράβηξε το μεγάλο τυχερό λαχνό του 2019, που, όπως ανακοίνωσε, αντιστοιχούσε σε 10.000 ευρώ!
Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο εργαζόμενος της εταιρείας Αντώνης Λυμπερόπουλος, ο οποίος συγκινημένος, αφού ευχαρίστησε την εταιρεία, σημείωσε ότι είναι «το μεγαλύτερο δώρο που του έχουν κάνει ποτέ».
 



ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων