Καταργούνται οι έντυπες συνταγές από τον Ιούνιο. Θα έρχεται μήνυμα στο κινητό | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Καταργούνται οι έντυπες συνταγές από τον Ιούνιο. Θα έρχεται μήνυμα στο κινητό

Τέλος εποχής για τις εκτυπωμένες συνταγές από τον Ιούνιο, καθώς το νέο σύστημα της «άυλης - ψηφιακής συνταγογράφησης» οδεύει προς την ολοκλήρωσή του
«Η ιατρική συνταγή σας βρίσκεται στο κινητό τηλέφωνό σας και μπορείτε να την εκτελέσετε άμεσα στο φαρμακείο που επιθυμείτε»!..

Μηνύματα όπως αυτό θα δέχονται οι ασφαλισμένοι όλων των Ταμείων από τον ερχόμενο Ιούνιο όταν, όπως εκτιμάται από τους υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και Υγείας Βασίλη Κικίλια, θα έχει ολοκληρωθεί το νέο σύστημα της «άυλης – ψηφιακής συνταγογράφησης».
Ηρθε η ώρα να συμβεί και αυτό, καθώς η εποχή μας είναι πλέον ψηφιακή και η τεχνολογία τρέχει με ταχύτητα φωτός.
Η εποχή μας είναι πλέον ψηφιακή και η τεχνολογία τρέχει με έτη φωτός.
Ετσι και με τις ιατρικές συνταγές, οι οποίες σταδιακά θα καταργηθούν και τόσο ο φαρμακοποιός όσο και ο πολίτης θα χρειαστεί να περάσουν χέρι χέρι στην επόμενη ψηφιακή ημέρα.
Στην περίπτωση αυτή κάθε άυλη συνταγή θα διακινείται και θα εκτελείται μόνον ψηφιακά (μέσω κινητού ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) έπειτα από την ταυτοποίηση του ασφαλισμένου - ασθενούς. Στην ίδια κατεύθυνση θα προσαρμοστεί και η διαδικασία υποβολής των εκτελεσμένων άυλων συνταγών προς τους ΦΚΑ, η οποία πλέον θα ολοκληρώνεται και αυτή ψηφιακά με τη μορφή άυλης υποβολής.

Πώς θα εκδίδονται

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην  διαδικασία που σχεδιάζεται, καθώς αρκετοί από τους ενδιαφέροντες - κυρίως οι ηλικιωμένοι - δεν είναι ακόμα εξοικειωμένοι με την νέα τεχνολογία
Σε τέτοιες περιπτώσεις, σύμφωνα με Τα Νέα, η διαδικασία παραμένει έγχαρτη, κατόπιν ενημέρωσης από πλευράς του γιατρού και σχετικής επιθυμίας του ασθενούς, χωρίς κάποια συνέπεια ή επιβάρυνση.
Όμως στην περίπτωση που ο ασθενής θα επιλέξει την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, θα κάνει τα εξής βήματα: Αρχικά θα καταχωρίζει τη σχετική επιθυμία του στην πλατφόρμα άυλης συνταγογράφησης που θα ανοίξει, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet ή αυτούς της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας πχ ΑΜΚΑ, δηλώνοντας ταυτόχρονα το κινητό τηλέφωνο ή και την ηλεκτρονική διεύθυνση ώστε να λαμβάνει εκεί τη συνταγή.
Ο γιατρός για την εξέταση του ασθενούς, θα συντάσσει ηλεκτρονικά τη συνταγή, την οποία θα υπογράφει ψηφιακά και θα την καταχωρίζει στο σύστημα.
Αμέσως μετά, ο ασθενής θα λαμβάνει τα στοιχεία της συνταγής με SMS, το οποίο θα περιλαμβάνει το barcode και τον χρόνο ισχύος της συνταγής ή και μέσω email, όπου η πληροφορία θα είναι πιο αναλυτική (διάγνωση, φάρμακα).
Ο φαρμακοποιός με τη σειρά του θα εκτελεί τη συνταγή αναζητώντας το barcode, της συνταγής, Στην περίπτωση που ο ασθενής έχει χάσει το barcode ή δεν μπορεί να το εντοπίσει η εκτέλεση της συνταγής θα γίνεται με το ΑΜΚΑ του ασθενούς.
Και στις δύο περιπτώσεις η ολοκλήρωση της συνταγής θα απαιτεί επιβεβαίωση μέσω one time password, το οποίο θα αποστέλλεται στο κινητό του ασθενούς από το σύστημα. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας θα αποστέλλεται στον ασθενή σχετική ειδοποίηση με SMS, εξασφαλίζοντας ότι θα έχει τον έλεγχο της πορείας της υπόθεσής του από την αρχή μέχρι το τέλος.  

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων