Κικίλιας: Κανένα φάρμακο χωρίς συνταγή γιατρού | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Κικίλιας: Κανένα φάρμακο χωρίς συνταγή γιατρού

Με νέα διάταξη που φέρνει το υπουργείο Υγείας κανένα φάρμακο δεν θα δίνεται από τα Φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή.
Με νέα διάταξη που φέρνει το υπουργείο Υγείας κανένα φάρμακο δεν θα δίνεται από τα Φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή. Τα φάρμακα μόνο με ιατρική συνταγή αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα των γιατρών



Ένα πάγιο αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, τη χορήγηση φαρμάκων μόνο με ιατρική συνταγή, δεσμεύθηκε ότι θα ικανοποιήσει ο Υπουργός Υγείας Β.Κικίλιας μετά την παρέμβαση του Γ.Πατούλη, Προέδρου του ΙΣΑ και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας που τοποθετήθηκε στη συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας «Πρόληψη, προστασία και προαγωγή της υγείας – Ανάπτυξη των υπηρεσιών δημόσιας υγείας».

Ο Υπουργός Υγείας κ. Β.Κικίλιας μετά την τοποθέτηση του Προέδρου του ΙΣΑ δεσμεύθηκε ότι θα συμπεριλάβει διάταξη στο νομοσχέδιο που θα διασφαλίζει ότι κανένα φάρμακο δεν θα δίνεται χωρίς ιατρική συνταγή.

Πρέπει να επισημανθεί ότι αυτό αποτελεί ένα πάγιο αίτημα, για το οποίο ο ΙΣΑ έχει κάνει τα τελευταία χρόνια πολλές παρεμβάσεις στις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας και έχει ενημερώσει σχετικώς και τον Εισαγγελέα, καθώς συσχετίζεται με τα υψηλά ποσοστά νοσοκομειακών λοιμώξεων στη χώρα μας.

«Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την πραγματοποίηση του δίκαιου αυτού αιτήματος μας για το οποίο ο ΙΣΑ έχει δώσει μάχη τα τελευταία χρόνια. Ο Υπουργός Υγείας έχει δεσμευθεί απέναντι στον ΙΣΑ αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του να δει το σοβαρό αυτό θέμα που αποτελεί ένα μεγάλο κίνδυνο για τη Δημόσια υγεία.», τόνισε ο κ. Γ.Πατούλης.

Ο Προέδρος του ΙΣΑ επεσήμανε επίσης ότι με το νομοσχέδιο, επιχειρείται μία προσπάθεια συντονισμού μέσα από ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης που έλειπε από τη χώρα, ωστόσο πρόσθεσε πως με τις προωθούμενες ρυθμίσεις αντί να ενισχύεται η αποκέντρωση προς την Αυτοδιοίκηση, ευνοείται ο συγκεντρωτισμός του κράτους. «Πάγια μας θέση είναι πως πρέπει να αποκεντρωθούν πόροι και αρμοδιότητες προς τους δύο βαθμούς της Αυτοδιοίκησης και στον τομέα της περίθαλψης και της πρόληψης υγείας» τόνισε.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων