Αμερικανός γιατρός αποκαλύπτει πώς πρέπει να απολυμαίνεις τα ψώνια του σούπερ μάρκετ (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Αμερικανός γιατρός αποκαλύπτει πώς πρέπει να απολυμαίνεις τα ψώνια του σούπερ μάρκετ (video)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο του Jeffrey VanWingen, Αμερικανού γιατρού στο Family Medicine Specialists, όπου δίνει οδηγίες για το πώς πρέπει να απολυμαίνουμε τα ψώνια από τα σούπερ μάρκετ, πριν τα τακτοποιήσουμε στο σπίτι.
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο του Jeffrey VanWingen, Αμερικανού γιατρού στο Family Medicine Specialists, όπου δίνει οδηγίες για το πώς πρέπει να απολυμαίνουμε τα ψώνια από τα σούπερ μάρκετ, πριν τα τακτοποιήσουμε στο σπίτι.
Στο βίντεο, ο γιατρός συμβουλεύει ότι ο καλύτερος τρόπος να αποφύγεις τη μεταφορά μικροβίων από τις συσκευασίες και τα τρόφιμα στον άνθρωπο, είναι να τα αφήσεις για 3 ημέρες έξω χωρίς να τα αγγίξεις.
Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό, ιδίως για τρόφιμα που χαλάνε εκτός ψυγείου. Γι’ αυτό το λόγο, δείχνει πώς μπορούμε να απολυμάνουμε τις συσκευασίες και τα τρόφιμα.
"Μπορεί να φαίνεται χρονοβόρο, ωστόσο, αυτές τις ημέρες, όλοι έχουμε περισσότερο χρόνο", αναφέρει χαρακτηριστικά. "Ας είμαστε μεθοδικοί και ασφαλείς και να μην πάρουμε κανένα ρίσκο".
Μερικές από τις οδηγίες που δίνει είναι οι εξής:
- Απολυμαίνετε τις επιφάνειες πάνω στις οποίες θα αδειάσετε τις σακούλες με τα προϊόντα.
- Καθαρίστε σχολαστικά όλα τα πλαστικά.
- Ξεφορτωθείτε όλες τις περιττές χάρτινες και πλαστικές συσκευασίες.
- Μετακινήστε τρόφιμα όπως το ψωμί σε άλλες σακούλες και συσκευασίες, που έχετε ήδη στο σπίτι.
- Πλύνετε ξεχωριστά κάθε φρούτο για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.
- Ζεστάνετε στον φούρνο μικροκυμάτων όσα περισσότερα τρόφιμα μπορείτε. Μερικά ήδη κοροναϊού μπορούν να επιβιώσουν σε χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι και 2 χρόνια.
- Μην τα αγγίζετε με γυμνά χέρια αν δεν είναι απαραίτητο.
- Να προτιμάτε ζεστά φαγητά για πακέτο ή ντελίβερι.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων