Φάρμακο της Fujifilm βοηθάει στην καταπολέμηση του κοροναϊού | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Φάρμακο της Fujifilm βοηθάει στην καταπολέμηση του κοροναϊού

Το Avigan, γνωστό και ως Favipiravir, κατασκευάζεται από θυγατρική της Fujifilm και εγκρίθηκε για χρήση στην Ιαπωνία το 2014
Το Reuters αναφέρει ότι αξιωματούχος στην Κίνα δήλωσε ότι το φάρμακο Avigan κατά της γρίπης φαίνεται να βοηθά τους ασθενείς με κοροναϊό να ανακάμψουν.

Είχαμε δει ότι η μετοχή της Fujifilm Avigan είχε ανέβει κατά 8.8% εξαιτίας του φαρμάκου της εταιρείας Fujifilm Avigan.
Αυτό έγινε πριν περίπου 20 ημέρες λόγω του ότι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας είχε προτείνει το φάρμακο Fujifilm Avigan για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού, όπως είχε αναφέρει τότε το bnnbloomberg.
Το Avigan, γνωστό και ως Favipiravir, κατασκευάζεται από θυγατρική της Fujifilm και εγκρίθηκε για χρήση στην Ιαπωνία το 2014.
Το Favipiravir ήταν αποτελεσματικό, χωρίς προφανείς παρενέργειες, βοηθώντας τους ασθενείς με κοροναϊό να ανακάμψουν, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Zhang Xinmin, υπάλληλος του υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας, σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.
Σε μια κλινική δοκιμή στο Shenzhen που περιελάμβανε 80 συμμετέχοντες, οι ασθενείς που έλαβαν το Favipiravir έδειξαν μεγαλύτερη βελτίωση στο στήθος και χρειάστηκε λιγότερο χρόνο για να βρεθούν αρνητικοί σε τεστ για τον ιό, σε σύγκριση με τους ασθενείς που δεν έλαβαν το φάρμακο, δήλωσε ο Zhang.
Το 2016, η ιαπωνική κυβέρνηση προμήθευσε το Favipiravir ως επείγουσα βοήθεια για την αντιμετώπιση της επιδημίας του ιού Ebola στη Γουινέα.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι μετοχές της Fujifilm να κλείσουν το πρωί στο +14,7% στα 5.207 γιέν, έχοντας περάσει σύντομα το όριο των 5.238 γιέν.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων