Κλείνουν γυμναστήρια, θέατρα, κινηματογράφοι και δικαστήρια | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Κλείνουν γυμναστήρια, θέατρα, κινηματογράφοι και δικαστήρια

Αυξήθηκαν τα κρούσματα κοροναϊού στην χώρα μας.
Αυξήθηκαν τα κρούσματα κοροναϊού στην χώρα μας. Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο τα νέα κρούσματα είναι 18 εκ των οποίων τα 10 είναι «ορφανά». Επιπλέον 15 περιπτώσεις είναι υπο διερεύνηση.


Τα νέα κρούσματα κοροναϊού τα οποία είναι 18 ανακοινώθηκαν το απόγευμα όπως και τα νέα μέτρα που περιλαμβάνουν επέκταση του λουκέτου και σε άλλους χώρους.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις εκπρόσωπου του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, σε 117 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας εκ των οποίων 10 “ορφανά”, ενώ άλλα 15 διερευνώνται ακόμα. Ο κ. Τσιόδρας είπε ακόμα τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική.

Τα πρώτα χαρούμενα νέα
Σήμερα έλαβε εξιτήριο η μητέρα και το παιδί της που νοσηλεύονταν στη Θεσσαλονίκη. Όπως είπε μάλιστα ο κ. Τσιόδρας είναι οι πρώτοι δυο ασθενείς που θεραπεύονται από τον κοροναϊό και αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Μάλιστα πρόσθεσε ότι του έρχονται ευχάριστα νέα και από άλλους συναδέλφους του.

Ποιοι χώροι κλείνουν για 15 ημέρες
Επίσης ανακοινώθηκε η αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων, των γυμναστηρίων, των κέντρων διασκέδασης, των θεάτρων και των κινηματογράφων αλλά και των παιδότοπων.

Πιο αναλυτικά: Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, για τις επόμενες 15 ημέρες, ανακοινώνει τα εξής: Θέατρα, κινηματογράφοι, χώροι πολιτιστικών εκδηλώσεων παραμένουν κλειστοί, κατά το συγκεκριμένο διάστημα.

Τα μουσεία θα λειτουργούν με ελεγχόμενη ροή επισκεπτών. Ωστόσο, θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα από το αρμόδιο προσωπικό κάθε μουσείου, προκειμένου σε κάθε αίθουσα, ανάλογα με το μέγεθός της, να μην υπάρχουν ταυτόχρονα περισσότερα από 20-30 άτομα. Αντίστοιχη μέριμνα θα πρέπει να υπάρχει στην περίπτωση που μεγάλος αριθμός επισκεπτών συγκεντρώνεται στα εκδοτήρια των εισιτηρίων.

Οι αρχαιολογικοί χώροι λειτουργούν κανονικά, εκτός αν υπάρξει νεότερη ειδική ανακοίνωση. Σημειώνεται ότι, ειδικά για τους αρχαιολογικούς χώρους της Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, ισχύουν τα προηγούμενα μέτρα που επέβαλε ο ΕΟΔΥ. Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων