Λεηλασίες και κοινωνική αναταραχή στην Νότια Ιταλία | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Λεηλασίες και κοινωνική αναταραχή στην Νότια Ιταλία

Στην Ιταλία εδώ και λίγες ημέρες έχουν ξεκινήσει στα κοινωνικά δίκτυα «ομάδες πεινασμένων» όπου προβάλλουν και επαινούν εχθροπραξίες κατά supermarkets.
Στην Ιταλία εδώ και λίγες ημέρες έχουν ξεκινήσει στα κοινωνικά δίκτυα «ομάδες πεινασμένων» όπου προβάλλουν και επαινούν εχθροπραξίες κατά supermarkets. 

Η καραντίνα του κοροναϊού οδηγεί σταδιακά ανθρώπους που έχουν χάσει το εισόδημά τους στην παρανομία. Ένα ιδιωτικό γκρουπ με όνομα «Εθνική επανάσταση» έχει σύνθημα «φτάνει η παραμονή στο σπίτι, πρέπει να φάμε». Άλλο γκρουπ υπόσχεται να πυροδοτήσει εξέγερση σε μια πόλη ώστε να εξασφαλίσει ψωμί για τις φτωχές οικογένειες. Μέχρι στιγμής, οι εντατικές προσπάθειες των αστυνομικών αποδίδουν.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ιταλία δεν αφορά μόνο τα νοσοκομεία. Με την χώρα να βρίσκεται σε ολικό lockdown, ένα νέο πρόβλημα που έχει πλέον ανακύψει είναι αυτό της αδήλωτης εργασίας.
Αυτοί οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται επίσης να μείνουν σπίτι, αλλά τώρα δεν έχουν δικαίωμα σε οποιαδήποτε μορφή προστασίας.
Δήμαρχοι σε αρκετές πόλεις της Νότιας Ιταλίας φοβούνται ότι οι λεηλασίες και η υποκίνηση στη βία, που παρατηρούνται σε μεμονωμένες για την ώρα περιπτώσεις, μπορεί να πολλαπλασιαστούν και να οδηγήσουν σε ευρύτερη κοινωνική αναταραχή.
Το πιο τρανταχτό παράδειγμα ήρθε όταν ένοπλοι αστυνομικοί άρχισαν να φρουρούν τις εισόδους σε σούπερ μάρκετ στη Σικελία μετά από αναφορές για λεηλασίες από ανθρώπους που δεν μπορούσαν πλέον να αντέξουν οικονομικά την αγορά των τροφίμων.
Σε άλλους δήμους, οι ιδιοκτήτες μικρότερων καταστημάτων έχουν εξαναγκαστεί από τους κατοίκους να δίνουν δωρεάν φαγητό, σύμφωνα τουλάχιστον με την Corriere della Sera. Στο μη προνομιούχο νότιο τμήμα της ιταλικής χερσονήσου, εκατομμύρια άνθρωποι ζουν από τη μαύρη αγορά
Πηγη ilgiornale.it

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων