Εγκλωβισμένα στην Ουκρανία 100 και πλέον μωράκια | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Εγκλωβισμένα στην Ουκρανία 100 και πλέον μωράκια

Περισσότερα από εκατό μωράκια που γεννήθηκαν από παρένθετες μητέρες είναι εγκλωβισμένα στην Ουκρανία
Περισσότερα από εκατό μωράκια που γεννήθηκαν από παρένθετες μητέρες είναι εγκλωβισμένα στην Ουκρανία, και οι γονείς τους δεν μπορούν να έρθουν για να τα πάρουν λόγω του κλεισίματος των συνόρων εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού.
Εάν το lockdown παραταθεί, εκτιμάται πως ο αριθμός τους θα μπορούσε να ξεπεράσει σύντομα τα χίλια.
Η Ουκρανία είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τα ζευγάρια που θέλουν να ασκήσουν την παρένθετη μητρότητα. Σύμφωνα με τον ουκρανικό νόμο, μόνο ετεροφυλόφιλα ζευγάρια που είναι παντρεμένα και αναγνωρίζονται ως στείρα μπορούν να επωφεληθούν από αυτό. H κατάσταση αυτή απορρέει σε μεγάλο βαθμό λόγω της φτώχειας στην Ουκρανία και οι επιχειρήσεις που έχουν αναπτυχθεί προτιμώνται από τους αλλοδαπούς γονείς λόγω της σχετικά χαμηλής τιμής.
Σύμφωνα με την ουκρανική νομοθεσία, τα νεογέννητα μοιράζονται την ιθαγένεια των βιολογικών γονέων τους. Λόγω της πανδημίας, οι ξένοι γονείς χρειάζονται ειδική άδεια για την είσοδο στην Ουκρανία, η οποία εκδίδεται κατόπιν αιτήματος της χώρας καταγωγής τους. Ωστόσο, ορισμένες από τις πρεσβείες τους αρνούνται να παρέμβουν και το ζήτημα δεν έχει ακόμη επιλυθεί. Μια από αυτές τις χώρες είναι η Γαλλία, όπου απαγορεύεται η παρένθετη μητρότητα.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων