Έκτακτο. Βρέθηκαν 29 θετικά κρούσματα στον Προμαχώνα. Τα νέα μέτρα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Έκτακτο. Βρέθηκαν 29 θετικά κρούσματα στον Προμαχώνα. Τα νέα μέτρα

βρέθηκαν ακόμη 29 τουρίστες με τον ιό στα σύνορα.
Δεν έχει τέλος ο εντοπισμός θετικών κρουσμάτων στον Προμαχώνα.
Συγκεκριμένα, μετά την χτεσινή ανακοίνωση για 27 εισαγόμενα κρούσματα -50 στο σύνολο- βρέθηκαν ακόμη 29 τουρίστες με τον ιό στα σύνορα.
Ειδικότερα στον Προμαχώνα βρέθηκαν θετικοί στον δειγματοληπτικό έλεγχο 29 τουρίστες που έρχονταν στη χώρα μας από την Ρουμανία και την Βουλγαρία για διακοπές.
Τα αποτελέσματα προέκυψαν μετά από ελέγχους που έκανε ο ΕΟΔΥ στα σύνορα, καθώς όπως έγινε γνωστό πρόσφατα υπό έλεγχο περνούν ανεξαιρέτως όλοι όσοι περνούν από τον Προμαχώνα.
Σημειώνεται πως την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου για την πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Στο σχέδιο συμμετέχουν και στελέχη από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ενοπλες Δυνάμεις ώστε να ενισχυθεί το δυναμικό των μικτών κλιμακίων, υπό τον επιχειρησιακό συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.


Κλείνει ο Προμαχώνας - Μόνο με αρνητικό τεστ θα περνούν οι τουρίστες

Το "κλείσιμο" των χερσαίων συνόρων στον Προμαχώνα αποφάσισε η κυβέρνηση μετά τη συνεχόμενη αύξηση των εισαγόμενων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα.

Αναλυτικά, τα πρόσθετα μέτρα που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση και τα οποία στοχεύουν κυρίως στις αφίξεις από γειτονικές βαλκανικές χώρες είναι τα εξής:

  • Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από τις 6:00 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου στον Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν.
  • Η υποχρέωση του Passenger Locator Form (PLF) παραμένει σε ισχύ. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.
  • Ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Την ίδια ώρα, άλλοι 29 τουρίστες, ταξιδιώτες από Βουλγαρία και Ρουμανία, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, μετά την υποβολή τους σε τεστ σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουλίου στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα.
Την Πέμπτη καταγράφηκαν 50 νέα περιστατικά κορονοϊού, με τα εισαγόμενα να εξακολουθούν να αποτελούν μεγάλο μέρος αυτών (27).
Αυτά προστέθηκαν στα 127 εισαγόμενα περιστατικά που είχαν καταγραφεί τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου.
Συνολικά, τα κρούσματα μέχρι τώρα για τον Ιούλιο στην Ελλάδα ανέρχονται σε 276.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων