Τα νέα περιοριστικά μέτρα για την Αττική από 16-30 Σεπτεμβρίου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τα νέα περιοριστικά μέτρα για την Αττική από 16-30 Σεπτεμβρίου

πό αύριο έως τις 30 Σεπτεμβρίου τίθενται νέα περιοριστικά μέτρα στην Αττική, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της Covid-19 στην Ελλάδα
Από αύριο έως τις 30 Σεπτεμβρίου τίθενται νέα περιοριστικά μέτρα στην Αττική, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της Covid-19 στην Ελλάδα με τον επίκουρο καθηγητή του τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη, τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Ειδικότερα, τα μέτρα είναι: 
  • Συναυλίες αποκλειστικά από καθήμενους στο 50% πληρότητας με υποχρεωτική χρήση μάσκας. Απαγορεύεται αλκοόλ και κάπνισμα.
  • Για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με ζωντανή μουσική και κλειστές αίθουσες συναυλιών, η λειτουργία τους αναστέλλεται για 14 ημέρες.
  • Όριο πληρότητας 60% σε θέατρα, κινηματογράφους και θερινά σινεμά με υποχρεωτική χρήση μάσκας.
  • Υποχρεωτική μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας και σε δημόσιους χώρους. όπως στάσεις λεωφορείων και πλατείες, όπου δεν μπορεί να τηρηθεί το 1,5 μέτρο απόσταση.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας για λαϊκές αγορές με απόσταση 3 μέτρων μεταξύ των πάγκων και κάλυψη με 50% των παραγωγών.
  • Όριο 6 ατόμων για τραπεζοκαθίσματα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  • Παραμένει το μέτρο των 50 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις.
  • Παραμένει το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου στις 10 το πρωί.
  • Υπάρχει σύσταση για γενική χρήση της μάσκας σε άτομα άνω των 65 ετών.
Η απόφαση ήταν πολιτική και ακολούθησε τις συμβουλές της επιτροπής. Τα μέτρα ισχύουν από 16 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.
Επίσης, σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης τίθεται η Περιφέρεια Τρικάλων από αύριο το πρωί, στις 06:00, και για 14 ημέρες. Κατά την περίοδο αυτή θα ισχύουν τα ακόλουθα μέτρα στην περιοχή: απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7:00 το πρωί και ανώτατο όριο 50 ατόμων για τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις.
Όπου εντοπίζουμε αύξηση των κρουσμάτων γίνονται αμέσως οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να προλάβουμε ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις που θα αντιμετωπίζαμε αν δεν λαμβάναμε μέτρα ή αν τα μέτρα αυτά δεν τηρούνταν, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.
 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων