DW: Δραματική αύξηση της φτώχειας στη Γαλλία. 1 στους 4 περιορίζει το φαγητό ή παραλείπει γεύματα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

DW: Δραματική αύξηση της φτώχειας στη Γαλλία. 1 στους 4 περιορίζει το φαγητό ή παραλείπει γεύματα

Στα 9.300.000 υπολογίζονται σήμερα οι φτωχοί και όσοι κινδυνεύουν από τη φτώχεια στη Γαλλία. Πρόκειται για το 15% του πληθυσμού και βεβαίως ο κορωνοϊό

«Δεν έχουμε ξαναζήσει παρόμοια κατάσταση από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά» είναι η οδυνηρή διαπίστωση της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Secours populaire» (Λαϊκή Αρωγή), με αφορμή το αποτέλεσμα του ετήσιου βαρόμετρου για τη φτώχεια που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα, σε συνεργασία με την εταιρεία Ipsos.

Στα 9.300.000 υπολογίζονται σήμερα οι φτωχοί και οι βρισκόμενοι σε επισφαλή κατάσταση στη Γαλλία. Πρόκειται για το 15% του πληθυσμού και βεβαίως ο κορωνοϊός έχει παίξει τον ρόλο του.

Κοντά στο εκατομμύριο υπολογίζονται ότι θα φθάσουν οι νέοι άνεργοι ως το τέλος του 2020. Ένας στους τρεις Γάλλους υπέστη απώλεια εισοδήματος, παρά τα διάφορα προγράμματα μερικής απασχόλησης.

Στο «κόκκινο» οι τραπεζικοί λογαριασμοί

Με δυσκολία το 38% των νοικοκυριών τα φέρνει βόλτα ως το τέλος του μήνα και οι λογαριασμοί στην τράπεζα είναι μονίμως στο «κόκκινο».

Η δε πικρή διαπίστωση είναι ότι ο κατώτατος μισθός των 1.219 ευρώ στη Γαλλία δεν προφυλάσσει πλέον από τη φτώχεια, με συνέπεια για πολλούς τη στέρηση της τροφής.
Ένας στους 4 Γάλλους δηλώνει ότι περιορίζει την ποσότητα τροφής στο πιάτο του ή παραλείπει γεύματα.

Η μαζική επισιτιστική βοήθεια από τις διάφορες οργανώσεις επιτρέπει να επικεντρώνονται οι προσπάθειες στην κάλυψη του ενοικίου και να αποφεύγονται οι εξώσεις. Η «Secours populaire» βοηθάει πάνω από 3 εκατ. άτομα.

Πηγή: Deutsche Welle

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων