Έρχεται γενικό lockdown στη χώρα. Τα στάδια επιβολής του. Σε καραντίνα 7 εκατομμύρια Έλληνες | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Έρχεται γενικό lockdown στη χώρα. Τα στάδια επιβολής του. Σε καραντίνα 7 εκατομμύρια Έλληνες

Μετά την έκρηξη κρουσμάτων, με τις νέες μολύνσεις την Τετάρτη να σπάνε το φράγμα των 1.500, οδεύουμε πια σε καθολικό lockdown

 medlabnews.gr iatrikanea

Είμαστε όλο και πιο κοντά στο γενικό lockdown. Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του κοροναϊού, με τα κρούσματα να παρουσιάζουν εκθετική αύξηση μέρα με τη μέρα. 

Χθες η Μέρκελ κάλεσε τους ηγέτες της ΕΕ να προχωρήσουν τώρα σε lockdown -«Έπρεπε να το κάνουμε νωρίτερα». Όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός, σήμερα, Παρασκευή, θα ανακοινώσει νέα, ακόμα πιο αυστηρά μέτρα, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του φονικού ιού. 

Ολο και περισσότεροι ειδικοί λένε ότι αν δεν γίνει γενικό lockdown τώρα (όπως στη Γαλλία) τον Δεκέμβριο θα μετράμε πάρα πολλους θανάτους.

Μετά την έκρηξη κρουσμάτων, με τις νέες μολύνσεις την Τετάρτη να σπάνε το φράγμα των 1.500, οδεύουμε πια σε καθολικό lockdown παρά τις απέλπιδες προσπάθειες της κυβέρνησης να το αποφύγει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του κυβερνητικού συντάκτη του MEGA, Γιάννη Χρηστάκου.

Ειλημμένη πρέπει να θεωρείται η απόφαση για γενικό lockdown, με τις τελικές αποφάσεις ως προς τον τρόπο που θα εφαρμοστεί να λαμβάνονται τις προσεχείς ημέρες.

Τα στάδια επιβολής lockdown

Αυτή την στιγμή η κυβέρνηση σχεδιάζει το πώς η χώρα θα οδηγηθεί εκεί. Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδρομές που θα ακολουθηθούν.

Το πρώτο στάδιο προβλέπει  (έγινε) ότι η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα (ενδεχομένως και η Ροδόπη) θα περάσουν από την Παρασκευή στο «κόκκινο».

Επιπλέον, έρχονται πιο αυστηρά μέτρα τόσο στις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί», όσο και για εκείνες στο επίπεδο 4 (κόκκινο).

Εν τέλει θα οδηγηθούμε σε lockdown εντός 15 ημερών.

Αν μάλιστα οι αριθμοί συνεχίσουν την αυξητική πορεία, η κυβέρνηση δεν θα περιμένει τα 2.000 κρούσματα.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το MEGΑ, Μετά και τις εισηγήσεις των ειδικών που έλαβε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πήρε την απόφαση να θέσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας σε καραντίνα.

Ενίσχυση μέτρων στο «πορτοκαλί»

Τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο, θα αφορούν κυρίως τις «πορτοκαλί» περιοχές, στις οποίες ουσιαστικά θα αυστηροποιηθούν τα μέτρα και θα θυμίζουν αυτά του «κόκκινου» επιπέδου.

Πιο αναλυτικά, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί το κλείσιμο ή ο περιορισμός της εστίασης.

Μέχρι στιγμής, όπως μεταδίδει το MEGA, η απόφαση είναι να συμβαίνει στην εστίαση στις «πορτοκαλί» περιοχές, ακριβώς ό,τι συμβαίνει στις «κόκκινες» περιοχές. Δηλαδή να μην λειτουργεί καθόλου η εστίαση και η απαγόρευση κυκλοφορίας να συνεχίσει να ισχύει από τις 00:30.

Ακόμα, αναμένεται να ανακοινωθεί απαγόρευση στις μετακινήσεις από νομό σε νομό και στις περιοχές στο επίπεδο 3.

Τέλος, όσον αφορά στα σχολεία, μέχρι στιγμής η απόφαση είναι να λειτουργούν ως έχει σε όλες τις βαθμίδες επικινδυνότητας του υγειονομικού χάρτη.

Τα παραπάνω μέτρα, όπως αναφέρει το MEGA, θα ισχύσουν από τις 06:00 του Σαββάτου.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων