Μανώλης Κέλλης: H μάσκα και ο ρόλος της βιταμίνης D στον κοροναϊό | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μανώλης Κέλλης: H μάσκα και ο ρόλος της βιταμίνης D στον κοροναϊό

Η πρώτη αφορά το ίδιο το γονιδίωμα του ιού – μάλιστα έχει εντοπίσει την ύπαρξη μιας νέας πρωτεΐνης στον ιό

 medlabnews.gr iatrikanea

Βραβευμένος από τον Μπαράκ Ομπάμα, ο Μανώλης Κέλλης εργάζεται εδώ και 16 χρόνια στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), με τις μελέτες του να έχουν ρίξει φως στη λειτουργία του γενετικού μας κώδικα.

Στο βιογραφικό του συγκαταλέγονται σημαντικές ανακαλύψεις σχετικά με τη νόσο Αλτσχάιμερ, την παχυσαρκία, τη σχιζοφρένεια, τις καρδιακές διαταραχές και τον καρκίνο, ενώ το τελευταίο διάστημα διεξάγει μια μεγάλη έρευνα για τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Την ίδια στιγμή, «τρέχει» τρεις μελέτες για την COVID-19.

Η πρώτη αφορά το ίδιο το γονιδίωμα του ιού – μάλιστα έχει εντοπίσει την ύπαρξη μιας νέας πρωτεΐνης στον ιό –, η δεύτερη αφορά τις μεταλλάξεις του και η τρίτη την ιατρική περίθαλψη.

«Ισως αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο αυτή τη στιγμή το κοινό είναι τα αποτελέσματα της ανάλυσης που πραγματοποιήσαμε για τη σημασία της βιταμίνης D στην αντιμετώπιση του ιού» αναφέρει.

«Στις αρχές της πανδημίας είχε πραγματοποιηθεί μια έρευνα στην Κόρδοβα της Ισπανίας όπου επιλεγόταν τυχαία σε ποιους νοσηλευόμενους ασθενείς θα χορηγούνταν η βιταμίνη D και σε ποιους όχι. Η έρευνα αρχικά υποβαθμίστηκε και δεν έλαβε μεγάλη δημοσιότητα. (…) Εμείς πήραμε τα δεδομένα, τα αναλύσαμε εκ νέου και βρήκαμε ότι η επίδραση της βιταμίνης D στην αντιμετώπιση του ιού ήταν όχι μόνο τεράστια (…) αλλά και στατιστικά σημαντική, παρότι ο αριθμός των ασθενών ήταν μικρός. Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι χρειάζονται επειγόντως μεγαλύτερες κλινικές δοκιμές για τη βιταμίνη D, αλλά και ότι πρέπει να ελέγχεται η έλλειψη της βιταμίνης D στους ασθενείς στα νοσοκομεία μας και να συμπληρώνεται αμέσως ώστε να σώσουμε ζωές και να μειώσουμε τη θνησιμότητα».

Μέχρι τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού και την επίτευξη «ανοσίας της αγέλης», ο καθηγητής θεωρεί τη μάσκα το ισχυρότερο όπλο μας.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων