Oδηγούμαστε σε παράταση του lockdown | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Oδηγούμαστε σε παράταση του lockdown

Εξαιρετικά κρίσιμα θεωρούνται τα επόμενα 24ωρα για το μέλλον της πανδημίας στην Ελλάδα

medlabnews.gr iatrikanea

Εξαιρετικά κρίσιμα θεωρούνται τα επόμενα 24ωρα για το μέλλον της πανδημίας στην Ελλάδα, η οποία κινείται ήδη περισσότερο από μία εβδομάδα σε ρυθμούς καραντίνας, ενώ από αύριο στα χιλιάδες λουκέτα που έχουν μπει σε μια ύστατη προσπάθεια ανακοπής των μολύνσεων προστίθενται εκείνα στα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς της χώρας.

Κι ενώ η πίεση στα νοσοκομεία της χώρας είναι ασφυκτική, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα και ο αριθμός των νεκρών συνεχίζει να αυξάνεται, οι φωνές που μιλούν για επέκταση του lockdown και πέραν της 30ης Νοεμβρίου, πυκνώνουν.

Το Σάββατο, ο Βασίλης Κικίλιας έβαλε το όριο των 500 κρουσμάτων την ημέρα για να αρθεί το lockdown στην Ελλάδα για τον κοροναϊό. «Η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά, προσεκτικά και με την τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας: «Εάν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου τα κρούσματα έχουν κατέβει κάτω από τα 500, τότε ναι, σταδιακά μπορούμε να ανοίξουμε εκείνη την ημερομηνία και να κάνουμε στοιχειωδώς, όσο πιο φυσιολογικά γίνεται Χριστούγεννα».

Με μέσο όρο τα 2800 κρούσματα αυτές τις ημέρες και με συνεχή αύξηση των θανάτων (σήμερα πλησιάζουμε τους 50 σε μία ημέρα) και με αύξηση των διασωληνωμένων είναι αδύνατον σε δύο εβδομάδες να φτάσουν τα κρούσματα να πέσουν κάτω από τα 500 δηλαδή όπως ήταν το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων