Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά θα πεθάνουν από πείνα λόγω της πανδημίας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά θα πεθάνουν από πείνα λόγω της πανδημίας

Περίπου 168.000 παιδιά, κυρίως στη Νότια Ασία και την υποσαχάρια Αφρική, θα πεθάνουν από την πείνα

medlabnews.gr iatrikanea

Λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, οι προσπάθειες για αντιμετώπιση του παιδικού υποσιτισμού πήγαν πίσω μια δεκαετία, προειδοποιεί συνασπισμός 30 διεθνών οργανισμών.

Περίπου 168.000 παιδιά, κυρίως στη Νότια Ασία και την υποσαχάρια Αφρική, θα πεθάνουν από την πείνα πριν έρθει η ανάκαμψη, εκτιμά μελέτη της κοινοπραξίας Standing Together for Nutrition, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Παγκόσμια Τράπεζα, το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων του ΟΗΕ, η UNICEF και πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Έγκυες γυναίκες «θα γεννήσουν παιδιά που υποσιτίζονται από τη γέννα και θα βρίσκονται σε μειονεκτική θέση από την αρχή της ζωής τους» δήλωσε στο Associated Press ο Σάσκια Όσενταρπ, επικεφαλής της ερευνητικής προσπάθειας.

Πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας στις αρχές του 2019, οι διεθνείς προσπάθειες κατά του υποσιτισμού είχαν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς. Ο αριθμός των παιδιών με καθυστέρηση της ανάπτυξης είχε περιοριστεί από τα 199,5 εκατομμύρια το 2000 στα 144 εκατομμύρια το 2010. Ο αριθμός των παιδιών με καχεξία (ελλιπή μυϊκή μάζα) μειώθηκε στο ίδιο διάστημα από τα 54 εκατομμύρια στα 47 εκατομμύρια.

Τα δραματικά ευρήματα της μελέτης δημοσιοποιήθηκαν κατά την έναρξη καμπάνιας συλλογής δωρεών, οι οποίες μέχρι στιγμής φτάνουν τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Πακιστάν, χώρα που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα παιδικού υποσιτισμού, δεσμεύτηκε να διαθέσει 2,2 δισ. έως το 2025.

Η μεγάλη μελέτη έχει υποβληθεί για δημοσίευση στην επιθεώρηση Nature και είναι διαθέσιμη ως προδημοσίευση εδώ.

 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων