Ο Μπιλ Γκέιτς αγγελιαφόρος «κακών ειδήσεων». Οι επόμενοι μήνες ίσως να είναι οι χειρότεροι της πανδημίας (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ο Μπιλ Γκέιτς αγγελιαφόρος «κακών ειδήσεων». Οι επόμενοι μήνες ίσως να είναι οι χειρότεροι της πανδημίας (video)

Ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, έγινε αγγελιαφόρος «κακών ειδήσεων» σε χθεσινή συνέντευξή του στο CNN

medlabnews.gr iatrikanea

Ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, έγινε αγγελιαφόρος «κακών ειδήσεων» σε χθεσινή συνέντευξή του στο CNN, για όσους αισθάνονται αισιοδοξία με την άφιξη του πρώτου εμβολίου κατά της COVID-19.

«Δυστυχώς, οι επόμενοι τέσσερις με έξι μήνες ίσως να είναι οι χειρότεροι της πανδημίας. Το Ινστιτούτο Μετρήσεων και Αξιολόγησης της Υγείας προβλέπει πάνω από 200.000 επιπλέον θανάτους. Εάν ακολουθήσουμε τους κανόνες, σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας και την τήρηση αποστάσεων, θα μπορούσαμε να αποφύγουμε ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των θανάτων», δήλωσε ο Γκέιτς.

Με άλλα λόγια, σύμφωνα με τον ίδιο, οι προσδοκίες για την επίδραση του εμβολίου θα πρέπει να παραμείνουν σε λογικά επίπεδα.

«Πίστευα ότι οι ΗΠΑ θα τα πήγαιναν καλύτερα στην αντιμετώπιση της πανδημίας», εξήγησε ο Γκέιτς κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του. «Αυτός ο ιός ίσως να γίνει πιο θανατηφόρος απ’ ό,τι ήδη είναι. Δεν έχουμε δει ακόμη τα χειρότερα. Αλλά αυτό που μου έχει προκαλέσει έκπληξη είναι ότι ο οικονομικός αντίκτυπος στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο είναι πολύ μεγαλύτερος από ό,τι είχα προβλέψει πριν από πέντε χρόνια».

Ο Γκέιτς δήλωσε επίσης ότι μπορούμε να περιμένουμε την επιστροφή στην κανονικότητα από το καλοκαίρι του 2021, με κάποιες διακοπές.

«Ακόμα και στις αρχές του 2022, εάν δεν βοηθήσουμε άλλες χώρες να απαλλαχθούν από την ασθένεια και δεν αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμών στη δική μας, ο κίνδυνος νέας έξαρσης θα είναι υπαρκτός».

«Και, φυσικά θα υπάρξει επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, το οποίο θα πλήξει την αμερικανική οικονομία με δραματικό τρόπο», επισήμανε.

Με πληροφορίες από MarketWatch

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων