Σκάνδαλο. Έκλεισαν με σκληρό Lockdown την Μάνδρα με 20000 κατοίκους και ΔΕΝ έχουν βρει ούτε ένα κρούσμα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σκάνδαλο. Έκλεισαν με σκληρό Lockdown την Μάνδρα με 20000 κατοίκους και ΔΕΝ έχουν βρει ούτε ένα κρούσμα

Κανένα θετικό rapid test στη Μάνδρα όπου επιβλήθηκε σκληρό lockdown.

της Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, medlabnews.gr iatrikanea 


Κανένα θετικό rapid test στη Μάνδρα όπου επιβλήθηκε σκληρό lockdown.


Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, και τέσσερις μόνο ημέρες από όταν ελαστικοποιήθηκαν τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού δίνοντας μία μικρή ανάσα ανακούφισης σε καταστήματα και λοιπούς επαγγελματίες, ανακοινώνεται σκληρό lockdown για την περιοχή της Δυτικής Αττικής. 


Ελευσίνα, Ασπρόπυργος, Μάνδρα, μπαίνουν σε κατάσταση «σφραγίσματος», καταργείται το clickaway, κλείνουν ξανά τα κομμωτήρια, αναστέλλονται οι λαϊκές αγορές και απαγορεύεται η μετακίνηση των πολιτών μετά τις 6 το απόγευμα. 


Οι δηλώσεις των υπευθύνων σκληρές και αδυσώπητες: «Θα σφραγισθούν οι περιοχές ακόμη και σπίτι – σπίτι» όπως δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα.


Επιπλέον, για την ενημέρωση των κατοίκων των παραπάνω περιοχών επιστρατεύονται, σύμφωνα με την ανακοίνωση των νέων μέτρων, και επιστήμονες από τον χώρο των κοινωνικών επιστημών (ψυχολόγοι, ανθρωπολόγοι, κοινωνιολόγοι) λόγω του «εξειδικευμένου πληθυσμιακού προφίλ των περιοχών αυτών».


Για μία ακόμα φορά, μία πολύπαθη περιοχή η οποία αποτελεί και τη βιομηχανική ραχοκοκαλιά όλης της χώρας με ότι κόστος αυτό συνεπάγεταιγια τους κατοίκους, στοχοποιείται και διασύρεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. 


Τα ερωτήματα των κατοίκων πολλά και ποικίλα:


«Πού είναι όλα αυτά τα κρούσματα που δικαιολογούν την απόφαση αυτή; Είναι εντοπισμένα σε συγκεκριμένους πληθυσμούς όπου υπάρχει συνωστισμός και δεν τηρούνται τα μέτρα; Είναι εντοπισμένα σε μεγάλες βιομηχανίες με χιλιάδες εργαζομένους από όλη την Αθήνα; Γιατί δεν παραμένει τουλάχιστον η δυνατότητα του clickaway ώστε να μπορέσουν τουλάχιστον να δουλέψουν έστω και λίγο τα καταστήματα και να κινηθεί το εμπόρευμα που παραγγείλαν τις τελευταίες ημέρες για να ανταποκριθούν στο «άνοιγμα» της αγοράς; Μία περιοχή με τεράστια πολιτισμική συνεισφορά, με τεράστια συνεισφορά στη σημερινή οικονομία της χώρας, πως επιτρέπεται να στοχοποιείται ξανά ως υποβαθμισμένη περιοχή με εξειδικευμένο προφίλ πολιτών;»


Ας δούμε ξεχωριστά την περίπτωση της Μάνδρας η οποία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στις 11/12 ανακοινώνεται η διενέργεια rapid test σε τρεις περιοχές του δήμου και σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Παρότι ο Δήμος μας περιλαμβάνεται μεταξύ εκείνων που αριθμούν τα λιγότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τριάντα δύο (32), ο Δήμαρχος Χρήστος Ε. Στάθης τόνισε ότι δεν υπάρχει εφησυχασμός γι’ αυτό και ζήτησε να δοθεί η δυνατότητα διενέργειας τεστ drive through σε όλες τις δημοτικές ενότητες».


Παρόλαυτά 6 ημέρες μετά ανακοινώνονται τα σκληρά νέα μέτρα και σε έκτακτη ανακοίνωση του δήμου: «Ο Δήμαρχος Χρήστος Ε. Στάθης καλεί όλους τους πολίτες να ακολουθήσουν πιστά τα νέα μέτρα της επιτροπής λοιμοξιολόγων και κατόπιν της διενέργειας των rapid test στην επικράτεια του Δήμου στις 20, 21 και 22 Δεκεμβρίου θα ζητήσει, εφόσον τα αποτελέσματα των εξετάσεων το επιτρέπουν και σε συνάρτηση με τον αριθμό των 32 μέχρι σήμερα καταγεγραμμένων κρουσμάτων (σε Δήμο έκτασης 427 τετρ. χλμ και με πληθυσμό σχεδόν 20.000 κατοίκους), την επανεξέταση των μέτρων»


Τα αποτελέσματα των rapid tests που διενεργήθηκαν την Κυριακή 20/12 έρχονται να δικαιώσουν τις ενστάσεις των κατοίκων: Αρνητικά όλα τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της Μάνδρας (σύνολο 327 τεστ).


Όσον αφορά την Ελευσίνα 8 θετικά βρέθηκαν σε δύο περιοχές του δήμου (κέντρο Ελευσίνας και Μαγούλα) σε σύνολο 1.003 τεστ (ποσοστό 0,79%).


Εκ των υστέρων ο κ. Χαρδαλιάς, από την Ελευσίνα όπου παραβρέθηκε την Κυριακή, δηλώνει ότι «οι στοχευμένοι έλεγχοι δείχνουν πως δεν υπάρχει μεγάλη διασπορά» στην περιοχή……«Η δική μας δουλειά δεν είναι η πολιτική διαχείριση της πανδημίας. Εμείς, θέτουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα υπόψη των επιδημιολόγων και εκείνοι κάνουν προτάσεις. Έτσι λειτουργήσαμε και στην περίπτωση της Δυτικής Αττικής. Αντιλαμβάνομαι τους μετά Χριστόνπροφήτες, αλλά πρέπει με νηφαλιότητα και ψυχραιμία να αντιληφθούμε ότι είναι εθνικό θέμα και η κριτική να γίνεται με βάση το αποτέλεσμα», δηλώνει.


Ωστόσο το κακό έχει ήδη γίνει ενώ δεν έχει ανακοινωθεί κάτι νεότερο σχετικά με πιθανή άρση των σκληρών μέτρων στην περιοχή, κάτι που θα επιτρέψει στην τοπική οικονομία να πάρει μία μικρή ανάσα έστω και τώρα. 


Οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες της Ελευσίνας, με επιστολή προς τους υπευθύνους ζητούν την άμεση επαναφορά του clickaway και οι κάτοικοι ζητούν τη λήξη της «ομηρίας», το σεβασμό στην πολύπαθη αυτή περιοχή και την αποκατάσταση του ονόματός της.






ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων