Για πρώτη φορά η Σουηδία ψήφισε νομοσχέδιο για υιοθέτηση αυστηρότερων μέτρων και lockdown | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Για πρώτη φορά η Σουηδία ψήφισε νομοσχέδιο για υιοθέτηση αυστηρότερων μέτρων και lockdown

Το κοινοβούλιο της Σουηδίας ψήφισε νομοσχέδιο εκτάκτου ανάγκης, την Παρασκευή, που επιτρέπει στην κυβέρνηση να επιβάλει πιο αυστηρά μέτρα

medlabnews.gr iatrikanea 

Το κοινοβούλιο της Σουηδίας ψήφισε νομοσχέδιο εκτάκτου ανάγκης, την Παρασκευή, που επιτρέπει στην κυβέρνηση να επιβάλει πιο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, μετά από σχεδόν ένα χρόνο που το lockdown αποτελεί «κανόνα» σε όλη την Ευρώπη και μεγάλο μέρος του κόσμου.

«Αντιμετωπίζουμε μεγάλο κίνδυνο και βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Στέφαν Λεβέν, πριν από την ψήφιση του νόμου. «Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι το νομοσχέδιο θα εφαρμοστεί στο εγγύς μέλλον».

Η αλλαγή της στρατηγικής της Σουηδίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας έρχεται τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας, καθώς και η καταγραφή αυξημένου αριθμού μολύνσεων καθημερινά.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, η Σουηδία έχει υιοθετήσει, μέχρι τώρα, κυρίως εθελοντικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, εν μέρει επειδή η κυβέρνηση δεν διέθετε ευρείες νομικές εξουσίες για δράση.

Η χώρα δεν μπήκε ποτέ σε lockdown και μάλιστα ανέφερε ανάκαμψη της οικονομίας της στα τέλη του 2020 ως αποτέλεσμα.

Αυξήθηκαν τα κρούσματα

Ο ημερήσιος αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ιού κοροναϊού αυξήθηκε σταθερά τον τελευταίο μήνα, με την κυβέρνηση να λαμβάνει τον Νοέμβριο αυστηρότερους περιορισμούς.

Ο νέος νόμος θα δώσει στην κυβέρνηση εξουσιοδότηση ώστε να μπορεί να περιορίσει τους χρόνους λειτουργίας των καταστημάτων και, εάν είναι απαραίτητο, να κλείσει ιδιωτικές επιχειρήσεις και δημόσιες συγκοινωνίες και να περιορίσει τον αριθμό των ατόμων σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα και παραλίες.

Πρόκειται για τα αυστηρότερα μέτρα στη χώρα. Ωστόσο, οι αρχές δεν θα μπορούν να επιβάλουν απαγόρευση κυκλοφορίας ή απαγόρευση εσωτερικών ταξιδιών βάσει της νέας νομοθεσίας.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων