Η μπίζνα τη Κίνας με την πανδημία: εξήγαγε 220 δισ μάσκες | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η μπίζνα τη Κίνας με την πανδημία: εξήγαγε 220 δισ μάσκες

Ο εντυπωσιακός αριθμός αντιστοιχεί σε 40 μάσκες για κάθε άνθρωπο που ζει εκτός Κίνας.

medlabnews.gr iatrikanea 

Η Κίνα εξήγαγε πέρυσι περίπου 220 δισ. χειρουργικές μάσκες για τον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου, εν μέσω ισχυρής ζήτησης από το εξωτερικό για ιατρικά είδη για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο εντυπωσιακός αριθμός αντιστοιχεί σε 40 μάσκες για κάθε άνθρωπο που ζει εκτός Κίνας. 

Η πρώτη χώρα που επλήγη από τον κορωνοϊό, η Κίνα, καθιερώθηκε γρήγορα ως ο κορυφαίος κατασκευαστής προστατευτικών μασκών στον κόσμο, με το Πεκίνο να μην διστάζει να το εκμεταλλευτεί αυτό στο διπλωματικό μέτωπο με δωρεές στο εξωτερικό. 

Η Κίνα εξήγαγε επίσης 2,3 δισεκ. προστατευτικές στολές και ένα δισεκ. διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού, όπως εξήγησε σε δημοσιογράφους ο υφυπουργός Εμπορίου Τσιαν Κεμίνγκ. Για την Κίνα είναι «μια σημαντική συνεισφορά στην παγκόσμια μάχη απέναντι στην πανδημία», δήλωσε.  

Η Κίνα σε γενικές γραμμές έχει καταφέρει να ανακάμψει από την επιδημία σε επίπεδο υγείας, παρά την εμφάνιση πολλών εξάρσεων της επιδημίας τις τελευταίες εβδομάδες, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας κοντά στη Ρωσία και την περιοχή γύρω από το Πεκίνο. 

Η χώρα είναι μία από τις πολύ λίγες που κατέγραψε το 2020 θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης (+2,3%), κυρίως λόγω της παραγωγής εξοπλισμού για την αντιμετώπιση της Covid-19. 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων