Οι Ρώσοι προσφέρουν 100 εκατ. δόσεις του Sputnik-V στην Ε.Ε. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Οι Ρώσοι προσφέρουν 100 εκατ. δόσεις του Sputnik-V στην Ε.Ε.

η Ρωσία «σώζει» την παρτίδα και προσφέρει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik V στην ΕΕ.

medlabnews.gr iatrikanea

 Την ώρα που το «ποντάρισμα» της ελληνικής κυβέρνησης με την AstraZeneca και το χάρισμα 2 εκατομμύρια ετοιμοπαράδοτων δόσεων Moderna στην Γερμανία, τείνει να αποδειχθεί μοιραίο για την Ελλάδα, καθώς τα εμβόλια τελειώνουν και η βρετανική εταιρία ακόμα τσακώνεται με την ΕΕ, η Ρωσία «σώζει» την παρτίδα και προσφέρει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik V στην ΕΕ.

Η ποσότητα είναι αρκετή για να εμβολιασθούν 50 εκατομμύρια άνθρωποι-- το δεύτερο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

Η Ρωσία είναι σε θέση να προμηθεύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση με 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Sputnik-V – ποσότητα αρκετή για να εμβολιασθούν 50 εκατομμύρια άνθρωποι – κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με ανάρτηση του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) στο Twitter.

Παράλληλα, η εταιρεία AstraZeneca πρόσφερε άλλα 8 εκατ. δόσεις του εμβολίου της κατά του κορωνοϊού στην Ε.Ε. έως τον Μάρτιο, αλλά οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι και πάλι δημιουργείται ένα τεράστιο κενό σε σχέση με τις υπεσχημένες ποσότητες, όπως ανέφερε στο Reuters ευρωπαϊκή πηγή.

Την περασμένη εβδομάδα η αγγλοσουηδική φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε περικοπές στην προμήθεια των εμβολίων της στην ΕΕ, με Ευρωπαίους αξιωματούχους να υπολογίζουν σε 31 εκατ. δόσεις που θα παραδοθούν (ή 60% λιγότερες) έως τα τέλη Μαρτίου.

Η ένταση μεταξύ της εταιρίας και των Βρυξελλών έχει κορυφωθεί τις τελευταίες ημέρες.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να αποδεχθεί την προσφορά και να πιέσει και την Κομισιόν, καθώς τα εμβόλια στα οποία βασίζεται για τον εμβολιασμό του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού αυτά της AstraZeneca και της Johnshon & Johnshon αργούν πολύ. 

Είναι χαρακτηριστικό πως της AstraZeneca δεν έχει πάρει καν άδεια από τον EMA, ενώ το εμβόλιο της Johnshon είναι ακόμα στις δοκιμές. 

Αν η Αθήνα δεν αποδεχθεί την προσφορά της Μόσχας, ακόμα και για διμερή αγορά δεν θα έχει πλέον καμία δικαιολογία.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων