Παρά τους μαζικούς εμβολιασμούς σε Ισραήλ και Η Αραβικά Εμιράτα χιλιάδες διαγνώστηκαν θετικοί | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Παρά τους μαζικούς εμβολιασμούς σε Ισραήλ και Η Αραβικά Εμιράτα χιλιάδες διαγνώστηκαν θετικοί

τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, καταγράφηκε η τρίτη χειρότερη τιμή κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας

medlabnews.gr iatrikanea 

Το Ισραήλ περίπου 25 ημέρες μετά την εκκίνηση των εμβολιασμών έχει καταφέρει να εμβολιάσει 2.550.000 πολίτες με το εμβόλιο της Pfizer που αντιστοιχούν στο 29,43% ενώ εντός της ημέρας, 19 Ιανουαρίου, θα ξεπεράσουν το 30%. Ο πληθυσμός του Ισραήλ είναι 8.660.000 κάτοικοι. 

Το νούμερο των εμβολιασμών είναι τεράστιο σε σχέση με το διάστημα εκκίνησης των εμβολιασμών, όμως τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, καταγράφηκε η τρίτη χειρότερη τιμή κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας!  

Τουλάχιστον 12.400 Ισραηλινοί έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό παρά το γεγονός ότι έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό 6,6% των πολιτών (189.900) που έκαναν τεστ μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης. Μάλιστα μεταξύ των 12.400 υπήρχαν και 69 πολίτες που είχαν κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, μία εβδομάδα μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης θετικοί στον κορονοϊό διαγνώστηκαν 5.348 εμβολιασμένοι σε σύνολο 100.000, ποσοστό 5,4%.

Ακόμη 5,585 διαγνώστηκαν θετικοί την περίοδο μεταξύ της 8ης και 14ης ημέρας μετά τον εμβολιασμό τους, ενώ θετικοί διαγνώστηκαν άνθρωποι και μετά την περίοδο αυτή.

Το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν ήδη μολυνθεί ενώ έχουν εμβολιαστεί, οι ειδικοί ακόμα δεν μπορούν να το αξιολογήσουν, αν και σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα ο εμβολιασμός αναμένεται να μειώσει κυρίως τον αριθμό των μολύνσεων βραχυπρόσθεσμα, αλλά «μακροπρόθεσμα πολίτες ακόμη και 60 ετών, ακόμη και αν κάνουν το εμβόλιο μπορεί να ασθενήσουν σοβαρά, μέχρι να επιτευχθεί η ανοσία με μεγάλο αριθμό εμβολιασμένων πολιτών».

Η έκθεση επίσης προειδοποιεί για τις νέες μεταλλάξεις του κοροναϊού στη Βρετανία, τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία, αναφέροντας ότι η βρετανική παραλλαγή «κυκλοφορεί μεταξύ του πληθυσμού του Ισραήλ σε μεγάλο ποσοστό», ενώ η βραζιλιάνικη παραλλαγή «είναι περισσότερο μεταδοτική, μπορεί να προκαλέσει επαναμόλυνση και να συνιστά πρόκληση για τα υπάρχοντα εμβόλια».

Ωστόσο, τονίζει, αυτό είναι ένα ενδεχόμενο που ακόμη μένει να εξεταστεί από τους επιστήμονες.

Κάνοντας δε συγκρίσεις με την Ιταλία, τη Βρετανία, τη Νότια Κορέα, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και την Αυστρία, η έκθεση αναφέρει ότι το Ισραήλ έχει περισσότερες ημερήσιες μολύνσεις ανά εκατομμύριο πληθυσμού, όπως και σε σχέση και με τα τεστ που πραγματοποιεί.

Το Ισραήλ, αν και βρίσκεται στο τρίτο lockdown, έχει διαρκή αύξηση των κρουσμάτων και με την εκστρατεία εμβολιασμού σε πλήρη εξέλιξη. Τα ενεργά κρούσματα είναι 80.663 και έχουν χάσει τη ζωή τους 4.044 άνθρωποι. Στη Δυτική Όχθη τα ενεργά κρούσματα είναι 5.493 και οι θάνατοι 1.395, και στη Γάζα υπάρχουν 6.259 ενεργά κρούσματα και 487 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας.

Όπως και στο Ισραήλ έτσι και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού δεν έχει αποτυπωθεί ακόμα στα στατιστικά της πανδημίας καθώς τα νούμερα συνεχίζουν να ανεβαίνουν και να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Το 24ωρο 18 Ιανουαρίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταγράφηκαν 3.471 κρούσματα που είναι νέο αρνητικό ρεκόρ αναγκάζοντας τις κυβερνήσεις όλων των επτά Εμιράτων σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων