Πολύ κακή τροπή για το εμβόλιο της AstraZeneca. Δεν καλύπτει όλες τις ηλικίες | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πολύ κακή τροπή για το εμβόλιο της AstraZeneca. Δεν καλύπτει όλες τις ηλικίες

το εμβόλιο της AstraZeneca φαίνεται ότι δεν έχει ικανοποιητική αποτελεσματικότητα στις μεγάλες ηλικίες

medlabnews.gr iatrikanea  

Σε μια σημαντική πληροφορία που – άν ισχύει– αναμένεται να διαφοροποιήσει τη διαδικασία εμβολιασμού πολλών χωρών, προχώρησαν το βράδυ της Δευτέρας γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Handelsblatt –η οποία επικαλείται κυβερνητικές πηγές–, το εμβόλιο της AstraZeneca φαίνεται ότι δεν έχει ικανοποιητική αποτελεσματικότητα στις μεγάλες ηλικίες. Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι αναμένεται να είναι αποτελεσματικό μόλις στο 8% των ατόμων άνω των 65 ετών. 

Ανάλογο δημοσίευμα υπάρχει και στην εφημερίδα Bild η οπoία –επικαλούμενη επίσης κυβερνητικούς κύκλους– αναφέρει ότι το εμβόλιο πιθανώς θα πάρει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) για τα άτομα κάτω των 65 ετών. 

Η Handelsblatt σημειώνει ακόμα ότι το γερμανικό Υπουργείο Υγείας εξετάζει πλέον εάν θα πρέπει να διαφοροποιήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού, το οποίο έχει δομηθεί ανάλογα με τις ηλικίες. Η εφημερίδα προσθέτει ότι ακόμα δεν υπάρχει οριστικό συμπέρασμα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca, δεδομένου του γεγονότος ότι οι κλινικές μελέτες της φαρμακευτικής εταιρίες δεν περιλαμβάνουν ικανό αριθμό ηλικιωμένων ανθρώπων. 

Σημειώνεται ότι η σχετική έγκριση που έχουν δώσει οι βρετανικές αρχές αναφέρει ότι δεν μπορούν να υπάρχουν αξιόπιστα συμπεράσματα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων