Σε πλήρη κατάρρευση το εμβολιαστικό σύστημα στην χώρα μας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σε πλήρη κατάρρευση το εμβολιαστικό σύστημα στην χώρα μας

Μόλις στις στις 20 Ιανουαρίου, αναμένεται (ή καλύτερα «ελπίζεται» να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του υπόλοιπου γενικού πληθυσμού

 medlabnews.gr iatrikanea

Στις 19 Δεκέμβρίου, όταν ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε το πρώτο του εμβόλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έκανε μόλις οκτώ ημέρες αργότερα. Κι όμως μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα λιγότεροι από 4.000 άνθρωποι. Στο Ισραήλ πάνω από 1 εκατομμύριο.

Μόλις στις στις 20 Ιανουαρίου, αναμένεται (ή καλύτερα «ελπίζεται» να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του υπόλοιπου γενικού πληθυσμού σύμφωνα με την προτεραιοποίηση που έχει δοθεί από την Επιτροπή Εμβολιασμών. 

Η Ελλάδα είναι τέταρτη από το τέλος σε εμβολιασμούς το Ισραήλ, το πρώτο αναλογικά με τον πληθυσμό του! 

Η διαφορά: Στην Ελλάδα περιμένουν την υπογραφή των Βρυξελλών για να πάρουν εμβόλια και η κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση στέλνοντας αρχικά να εμβολιαστούν οι κυβερνητικοί αξιωματούχο!

Δείτε τον σχετικό πίνακα:

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Πέτσας είχε δηλώσει σχετικά στις 3 Δεκεμβρίου: 

«Ήδη δημιουργούνται 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε ο εμβολιασμός να αρχίσει μετά την πρώτη παραλαβή. Εκτιμάται ότι θα μπορούν να εμβολιάζονται μηνιαίως περίπου 2.117.440 πολίτες. Αν έρθουν περισσότερα εμβόλια τον ίδιο μήνα μπορεί, εφόσον χρειαστεί, να υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη του σχεδίου για τη δημιουργία επιπλέον εμβολιαστικών κέντρων».

Πραγματικά είναι να απορεί κάποιος από την ελαφρότητα των κυβερνητικών δηλώσεων που ήθελαν ακόμα και «περισσότερους από 2.117.440  πολίτες» εμβολιασμένους τον Ιανουάριο

Το μόνο κοινό είναι ότι στο Ισραήλ βρίσκονται σε επίσημη προεκλογική περίοδο (τον Μάρτιο έχουν εκλογές) ενώ στην Ελλάδα βρίσκονται σε ανεπίσημη προεκλογική περίοδο: Τον Μάϊο ή τον Ιούνιο η χώρα θα έχει εκλογές.

Ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας της χώρας, στρατηγός Χεζί Λεβί, δήλωσε ότι χάρη στο δυναμικό ξεκίνημα, το Ισραήλ θα μειώσει ελαφρώς την ταχύτητα των εμβολιασμών για καλύτερη διαχείριση των αποθεμάτων

Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αποθέματα εμβολίων και ο υπουργός Υγείας Β.Κικίλιας θα «ανασχηματιστεί» με πιθανό διάδοχό του ένα ακόμα στέλεχος των κυβερνήσεων Γιώργου Παπανδρέου, τον Ηλία Μόσιαλο (τουλάχιστον γνωρίζει καλά πώς δουλεύει η ισραηλινή φαρμακοβιομηχανία. Ή όχι;).

Περίπου το 1/5 του πληθυσμού της χώρας (ξεκινώντας από υγειονομικούς υπαλλήλους και άτομα άνω των 60) θα έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία του εμβολιασμού μέχρι το τέλος του μήνα. Υπενθυμίζεται ότι ο πληθυσμός του Ισραήλ είναι γύρω στα 9,3 εκατομμύρια.

«Ως τα τέλη Ιανουαρίου, θα έχουμε εμβολιάσει δύο εκατομμύρια κατοίκους, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά. Έως την περασμένη Παρασκευή, ένα εκατομμύριο άτομα είχαν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου. «Σπάμε όλα τα ρεκόρ... Είμαστε μπροστά από όλες τις χώρες» δήλωσε ο Νετανιάχου πριν από δύο μέρες, κατά την επίσκεψή του στην πόλη Ουμ Αλ Φαμ, όπου χορηγήθηκε το εκατομμυριοστό εμβόλιο.

Βέβαια η επιτυχία αυτή δεν είναι χωρίς απώλειες που καταδεικνύουν το ανασφαλές του συγκεκριμένου εμβολίου: Ένας 75χρονος άνδρας πέθανε από καρδιακή προσβολή περίπου δύο ώρες μετά τον εμβολιασμό του από το εμβόλιο της Pfizer το πρωί της περασμένης Δευτέρας, ανέφερε το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, το οποίο ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση.

Στην Ελλάδα έχουν παραδοθεί κατόπιν της συμφωνίας της ΕΕ μόλις 9.500 εμβόλια και τον Ιανουάριο θα παραδοθούν επιπλέον 80.000.

Αν υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας του εμβολίου, πρέπει να το δηλώσουν...

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων