Στεφανάδης: Ανατροπή στην αντιμετώπιση της νόσου. Mε την κολχικίνη περιμένουμε αποσυμφόρηση του ΕΣΥ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Στεφανάδης: Ανατροπή στην αντιμετώπιση της νόσου. Mε την κολχικίνη περιμένουμε αποσυμφόρηση του ΕΣΥ

Ανατροπή στην αντιμετώπιση της νόσου αποτελεί η αποτελεσματικότητα της χορήγησης της κολχικίνης σε ασθενείς με κοροναϊό

 medlabnews.gr iatrikanea

Ανατροπή στην αντιμετώπιση της νόσου αποτελεί η αποτελεσματικότητα της χορήγησης της κολχικίνης σε ασθενείς με κοροναϊό, σύμφωνα με τον Καθηγητή Καρδιολογίας, Χριστόδουλο Στεφανάδη, ο οποίος αποτέλεσε και επιβλέπων ερευνητής στην πολυκεντρική μελέτη «GRECCO-19», η οποία και άνοιξε τον δρόμο ώστε το συγκεκριμένο φάρμακο να μπει στη μάχη κατά της πανδημίας.

Ο κ. Στεφανάδης μιλώντας στο in.gr κατέστησε σαφές πως η χρήση της κολχικίνης σε εξωνοσοκομειακούς ασθενείς θα αποσυμφορήσει σημαντικά το ΕΣΥ, καθώς θα μειωθούν οι εισαγωγές ασθενών, αλλά και ο αριθμός tων ασθενών που χρειάζεται διασωλήνωση.

Μάλιστα αποκάλυψε πως στην Ελλάδα θα ξεκινήσει μία δεύτερη μελέτη με σκοπό να καταγραφεί η εξέλιξη που έχουν οι ασθενείς οι οποίοι λαμβάνουν κολχικίνη στη χώρα μας.

Ο Καθηγητής Καρδιολογίας σχολιάζοντας τις ουρές που προκλήθηκαν στη Θεσσαλονίκη έξω από φαρμακεία με ηλικιωμένους να επιχειρούν να προμηθευτούν το φθηνό φάρμακο ακόμη και χωρίς ιατρική συνταγή, τόνισε πως η κολχικίνη χορηγείται μόνο με ιατρική συνταγή καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν πως έχει προληπτική δράση.

«Οι πολίτες σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ζητάνε κολχικίνη στα φαρμακεία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανάδης.

Τέλος όσον αφορά την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας, αλλά και τους φόβους για τρίτο κύμα και μεταλλάξεις, ο γνωστός καθηγητής Καρδιολογίας δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξος.

Ο καθηγητής τονίζει πως ο εμβολιασμός στη χώρα μας προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, ενώ διευκρίνισε πως η κολχικίνη θα καταστήσει δυνατή την αντιμετώπιση των επιπλοκών της νόσου, οι οποίες αρκετές φορές είναι καταστροφικές.

Όσον αφορά τις μεταλλάξεις ο κ. Στεφανάδης επισήμανε πως τα εμβόλια φαίνεται να καλύπτουν τα μεταλλαγμένα στελέχη, ενώ εκτίμησε πως οι επόμενοι μήνες θα είναι καλύτεροι.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων