Ανησυχία προκαλεί η νοσηλεία πέντε παιδιών στο Παίδων από κοροναϊό | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ανησυχία προκαλεί η νοσηλεία πέντε παιδιών στο Παίδων από κοροναϊό

Ανησυχία προκαλούν οι εισαγωγές παιδιών που έχουν προσβληθεί από κοροναϊο

 medlabnews.gr iatrikanea

Ανησυχία προκαλούν οι εισαγωγές παιδιών που έχουν προσβληθεί από κοροναϊο στα νοσοκομεία Παίδων της Αττικής. O θάνατος της 15χρονης αλλά και η εισαγωγή του 9χρονου στη ΜΕΘ του Ρίο αλλά και τα σημερινά περιστατικά ενός βρέφους 2 μηνών και ενός 10χρονου που έχουν μεταφερθεί για εισαγωγή σε νοσοκομεία φαίνεται ότι υπάρχει έξαρση στις μικρές ηλικίες.

Με την επέλαση του κοροναϊού και στην Ελλάδα, ο επικίνδυνος ιός πλήττει όλο και περισσότερα παιδιά, με κάποια εξ αυτών να κινδυνεύουν. Το πρώτο ανήλικο θύμα του η 16χρονη από τη Θήβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες στα δύο νοσοκομεία Παίδων της Αττικής (Αγία Σοφία και Αγλαία Κυριακού) νοσηλεύονταν συνολικά 5 παιδιά με κοροναϊό.

Ειδικότερα από τα πέντε παιδιά το ένα νοσηλεύεται σε Μονάδα Ειδικής Λοίμωξης και τα υπόλοιπα τέσσερα σε θαλάμους αρνητικής πίεσης. Το ένα παιδί έκανε εισαγωγή χθες Πέμπτη 4/2. Μάλιστα, χθες εξιτήριο από το Παίδων Αγ. Σοφίας έλαβαν 6 ανήλικοι. 

Ωστόσο, η COVID-19 έχει ήδη κοστίσει τη ζωή σε ένα κορίτσι μόλις 16 ετών, με υποκείμενα σήματα, το οποίο κατέληξε στο Νοσοκομείο της Θήβας. Η μητέρα της νοσηλεύεται διασωληνωμένη στον Ευαγγελισμό ενώ και ο πατέρας της νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λειβαδιάς. 

Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ στην ηλικιακή ομάδα 0-17 τα κρούσματα, από την αρχή της πανδημίας, ανέρχονται σε 9.977, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 6,4% του συνόλου. Εξ αυτών, καταγράφεται και ο θάνατος της 16χρονης. Αγόρια ήταν τα 5.257 και 4.719 ήταν κορίτσια.

Τα πρώτα αισιόδοξα σημάδια έδωσε σήμερα η πορεία της υγείας του 9χρονου στην Πάτρα. Το παιδί εμφανίζει σημάδια βελτίωσης, με  τα επίπεδα οξυγόνου του να είναι καλύτερα, ενώ έχει πέσει και ο πυρετός. Είναι ακόμα στη high flow παροχή οξυγόνου και μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος διασωλήνωσης.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων