Γιατρός παρόλο που είχε εμβολιασθεί και με τις δύο δόσεις κόλλησε κοροναϊό | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Γιατρός παρόλο που είχε εμβολιασθεί και με τις δύο δόσεις κόλλησε κοροναϊό

Σλοβένος γιατρός που εργάζεται στην κλινική Μάριμπορ επαναμολύνθηκε με κοροναϊό αφού είχε προηγουμένως λάβει και τις δύο δόσεις

medlabnews.gr iatrikanea

Σλοβένος γιατρός που εργάζεται στην κλινική Μάριμπορ επαναμολύνθηκε με κοροναϊό αφού είχε προηγουμένως λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, σύμφωνα με πηγές του δεύτερου μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας.

Ο γιατρός επέστρεψε πρόσφατα από την Αφρική και πιστεύεται ότι ίσως έχει μολυνθεί από την πιο μεταδοτική παραλλαγή της Νότιας Αφρικής.

Οι μικροβιολόγοι θα χρειαστούν τουλάχιστον μια εβδομάδα για να ταυτοποιήσουν τον ιό και να επιβεβαιώσουν την παραλλαγή, δήλωσε ο ιατρικός υπεύθυνος Τιάζα Ζοχάρ Κρέτνικ.

Μέχρι τώρα κανένα κρούσμα της νοτιοαφρικανικής ή της βραζιλιάνικης παραλλαγής δεν έχει επιβεβαιωθεί στη χώρα, ενώ 35 κρούσματα της βρετανικής παραλλαγής είναι επιβεβαιωμένα. Εκτιμάται ότι οι νέες παραλλαγές δεν έχουν διαδοθεί στη Σλοβενία.

Ο Ζοχάρ Κρέτνικ πρόσθεσε ότι 21 από τα 35 κρούσματα της βρετανικής παραλλαγής δεν έχουν ταξιδέψει πουθενά, κάτι που σημαίνει ότι μολύνθηκαν εντός της χώρας.

Η Ευρωπαϊκή Ιατρική Υπηρεσία (ΕΜΑ) προειδοποίησε στις αρχές του μήνα ότι δεν είναι βέβαιη εάν τα εγκεκριμένα εμβόλια παρέχουν προστασία απέναντι στις νέες παραλλαγές.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη των Ασθενειών προειδοποίησε τον Ιανουάριο ότι περιμένει «πολλές παραλλαγές» να εμφανιστούν εντός του έτους και ότι το θέμα θα συζητηθεί στη σημερινή τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ε.Ε.

Πηγή: Euractiv

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων