Καπραβέλος: Υπομονή μέχρι το Πάσχα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Καπραβέλος: Υπομονή μέχρι το Πάσχα

Την εκτίμηση ότι το επόμενο διάστημα θα περιοριστεί ο καταστροφικός αντίκτυπος του κοροναϊού

medlabnews.gr iatrikanea 

Την εκτίμηση ότι το επόμενο διάστημα θα περιοριστεί ο καταστροφικός αντίκτυπος του κοροναϊού έκανε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος.  

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, τα δεδομένα σήμερα είναι σε μεγάλο βαθμό διαφορετικά. Ο διευθυντής της ΜΕΘ αναφέρει πως η κατάσταση δεν είναι ίδια με παλαιότερα και σημειώνει πως «δεν ανησυχούμε όσο θα ανησυχούσαμε τον Οκτώβριο. Δεν είναι τα πάντα ανοικτά, όπως τότε, τα πρωτόκολλα λειτουργούν. Επίσης δεν είναι ανοικτά όλα τα σχολεία, ενώ η φυσική ανοσία σε εμάς στη Θεσσαλονίκη είναι διαφορετική από τα άλλα μέρη».  

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε πως χρειάζεται ακόμα λίγη υπομονή καθώς η έξαρση της πανδημίας υφίσταται σε όλον τον κόσμο. «Εχει ακόμα δυο μήνες. Επίτευγμα για τη χώρα είναι να μην έχουμε εκθετική αύξηση κρουσμάτων. Πολύ σοβαρός αυτός ο στόχος. Δεν έχουμε φτάσει στο τέλος. Αυτή η αλυσίδα της διασποράς δεν έχει να κάνει μόνο με κρούσματα και τη διάρκεια αλλά με τις μεταλλάξεις. Μέχρι το Πάσχα να είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Πιστεύω ακράδαντα, βλέποντας τα ποιοτικά στοιχεία της πανδημίας, ότι η πανδημία σβήνει προς τον Μάρτη – Απρίλη. Οι εμβολιασμοί επιταχύνονται, η φυσική ανοσία είναι αυξημένη. Μιλάμε με άλλους όρους μετά το Πάσχα, αλλάζει η ζωή μας. Η υπομονή είναι λίγη, είναι σημαντικό να μην τα χαλάσουμε την τελευταία στιγμή». 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων