Κρητικός εμβολιάστηκε στο ΠΑΓΝΗ και μερικά λεπτά μετά πέθανε. Τι λέει ο καθηγητής Λιονής (ηχητικό) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Κρητικός εμβολιάστηκε στο ΠΑΓΝΗ και μερικά λεπτά μετά πέθανε. Τι λέει ο καθηγητής Λιονής (ηχητικό)

Ενας ηλικιωμένος περίπου 85 ετών έχασε την ζωή του σήμερα, 8 λεπτά μετά τον εμβολιασμό του έναντι του κοροναϊού στο ΠΑΓΝΗ.

 medlabnews.gr iatrikanea

Η προσπάθεια των γιατρών για να τον επαναφέρουν στην ζωή κράτησε περίπου 50 λεπτά

Ενας ηλικιωμένος περίπου 85 ετών έχασε την ζωή του σήμερα, 8 λεπτά μετά τον εμβολιασμό του έναντι του κοροναϊού στο ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το neakriti.gr, η πρώτη εκτίμηση αναφέρει πως μάλλον ο θάνατος δεν οφείλεται στον εμβολιασμό ούτε σε αναφυλακτικό σοκ και ότι πρόκειται για αιφνίδιο θάνατο που συνέπεσε χρονικά με τον εμβολιασμό. Ο ηλικιωμένος φαίνεται να ήταν υπερτασικός.

Όταν ο ηλικιωμένος προσήλθε στο νοσοκομείο, πήραν το ιστορικό του σύμφωνα με το πρωτόκολλο και δεν υπήρξε καμία αντένδειξη για τον εμβολιασμό.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως 8 περίπου λεπτά μετά τον εμβολιασμό ο ηλικιωμένος έχασε τις αισθήσεις του, έγινε προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης.

Ο ηλικιωμένος επανήλθε για 5 λεπτά και στην συνέχεια έχασε και πάλι τις αισθήσεις του.

Η προσπάθεια των γιατρών για να τον επαναφέρουν στην ζωή κράτησε περίπου 50 λεπτά ωστόσο παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών επήλθε το μοιραίο.

Το γεγονός κρίνεται ούτως ή άλλως ιδιαίτερα σοβαρό και για αυτό οι επιστήμονες του ΠΑΓΝΗ το ερευνούν ήδη μεθοδικά και με ιδιαίτερη προσοχή.

Ήδη ενημερώθηκε αμέσως κεντρικά το συντονιστικό του εμβολιαστικού προγράμματος και της φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ και τις πλήρεις απαντήσεις θα δώσει η ολοκληρωμένη ιατροδικαστική έρευνα.

Ο καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας , υπεύθυνος του εμβολιασμού στο ΠΑΓΝΗ , Χρήστος Λιονής , μιλώντας στον 98.4 σημείωσε ότι από την μέχρι στιγμής βιβλιογραφία, ο θάνατος του 85χρονου στο ΠΑΓΝΗ, περίπου 5 λεπτά μετά τον εμβολιασμό του, είναι εξαιρετικά σπάνιο και δυσεύρετο περιστατικό. Μπορεί να μην υπάρχει σχέση αιτίας και αιτιατού εμβολίου και θανάτου, μπορεί να συμπίπτει απλά χρονικά, να είναι τυχαίο, μπορεί όμως να αποδειχτεί και σχετιζόμενο. Υπό αυτή την έννοια η ιατροδικαστική έρευνα που γίνεται, θα είναι εξονυχιστική, θα έχει εμπλοκή πολλών ειδικοτήτων και της ιολογίας, προκείμενου να αποκλειστεί ή να καταδειχθεί η σχέση με τον εμβολιασμό. Η επιστήμη , είπε ο κ. Λιονής, προχωρά στην απόδειξη με την αρχή της αβεβαιότητας. Ταυτόχρονα, ζήτησε το θλιθερό αυτό περιστατικό, να μην επηρεάσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ιδίως στις μεγάλες ηλικιακές ομάδες και τους ευπαθείς, αφού τα εμβόλια είναι ένα πολύτιμο όπλο στη μάχη κατά του ιού και της μόλυνσης που προκαλεί. Ο κ. Λιονής επεσήμανε, ότι έχουν ενημερωθεί όλα τα κεντρικά όργανα Υγείας, αλλά και η επιτροπή φαρμακο-επαγρύπνησης , ενώ ήδη έχει συνταχθεί το πρωτόκολλο της «κίτρινης κάρτας». Όπως είπε , σήμερα θα έχουμε τις πρώτες ιατροδικαστικές εκτιμήσεις , όμως τα εργαστηριακά αποτελέσματα, ίσως να πάρουν και άλλο χρόνο. Σε κάθε περίπτωση τόνισε, το θέμα θα απασχολήσει διεξοδικά , όχι μόνο την Ιατρική – επιστημονική κοινότητα της Κρήτης αλλά και διεθνώς, αφού είναι ένα σπάνιο φαινόμενο λίγα λεπτά μετά τον εμβολιασμό και εκεί ίσως έγκειται και η δυσκολία του να υπάρξουν πλήρεις και απόλυτες απαντήσεις.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων