Λιγνάδης : Στη ΓΑΔΑ ο σκηνοθέτης με τον δικηγόρο του | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Λιγνάδης : Στη ΓΑΔΑ ο σκηνοθέτης με τον δικηγόρο του

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής παρουσιάστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο σκηνοθέτης,

 medlabnews.gr

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος λίγο αργότερα συνελήφθη από τις Αρχές. Από λεπτό σε λεπτό ο σκηνοθέτης θα βρίσκεται στη ΓΑΔΑ

Σημειώνεται ότι λίγες ώρες νωρίτερα ο Δημήτρης Λιγνάδης παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ με τον δικηγόρο του και ρώτησε αν υπάρχει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, ωστόσο οι Αρχές του είπαν τότε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ίδιος ο Δημήτρης Λιγνάδης ειδοποιήθηκε από τις Αρχές για το ένταλμα σύλληψης και στη συνέχεια παρουσιάστηκε αυτοβούλως και συνελήφθη. Η κατηγορία είναι «για βιασμό κατά συρροή»..

Ολοένα και περισσότερες γίνονται οι καταγγελίες που φτάνουν στις εισαγγελικές Αρχές σε βάρος του γνωστού σκηνοθέτη του θεάτρου. Σύμφωνα με πληροφορίες ενώπιον του εισαγγελέα κατέθεσε μάρτυρας, ο οποίος υποστήριξε ότι έπεσε και αυτός θύμα βιασμού από τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη πριν από 5 χρόνια.

Ο μάρτυρας κλήθηκε από τον εισαγγελέα στο πλαίσιο την διερεύνησης της πρώτης μήνυσης που υποβλήθηκε από τον 40χρονο Βασίλη Κ. και φέρεται η μαρτυρία του να είναι πολύ σημαντική για τη δράση του σκηνοθέτη, καθώς τα όσα περιγράφει δεν είναι παραγεγραμμένα.

Στοιχεία φέρεται να κατέθεσε την Παρασκευή και η γυναίκα μάρτυρας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκε μέχρι το 2017 στο στενό περιβάλλον του σκηνοθέτη και φέρεται να είπε ότι γνώριζε πως είχε επαφές με ανήλικα.

Άλλωστε, όπως είχε γνωστό από νωρίτερα, ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση των καταγγελιών είναι έτοιμος να εκδώσει ένταλμα σύλληψης κατά του μηνυόμενου, χωρίς να περιμένει την κατάθεση του Σπύρου Μπιμπίλα, ο οποίος τη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσει για τις καταγγελίες που έχουν φτάσει στο ΣΕΗ.

Οι εν λόγω ραγδαίες εξελίξεις έρχονται μετά και τη νέα μήνυση που κατέθεσε χθες 25χρονος, που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού στα 14 χρόνια του (αδίκημα που δεν έχει παραγραφεί), αλλά και την κατάθεση σημαντικής μάρτυρος – κλειδί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Με την κίνησή του αυτή ενδεχομένως θέλησε να δείξει ότι δεν θα εξαφανιστεί, ότι θα συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές και ανά πάσα στιγμή θα είναι στη διάθεσή τους.


Με άκρα μυστικότητα ένωσε τις μαρτυρίες η Εισαγγελία Πρωτοδικών

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών είχε επιδοθεί  σε έναν δύσκολο αγώνα δρόμου, προκειμένου να φθάσει σε ένα ασφαλές συμπέρασμα για όσα καταλογίζονται στον γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό προτού κάνει την κίνηση της.

Με άκρα μυστικότητα καλούσε μάρτυρες, έπαιρνε καταθέσεις και προσπαθεί να «κουμπώσει» τα κομμάτια των καταγγελιών με στοιχεία που θα την οδηγήσουν σε ένα σίγουρο μονοπάτι, όπως την έκδοση εντάλματος σύλληψης. 

Η ανακοίνωση από το υπουργείο Δικαιοσύνης

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, λίγη ώρα μετά τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων