Τσουνάμι οι καταγγελίες σε βάρος Φιλιππίδη και Σπυρόπουλου. Καταγγέλλουν σεξουαλική επίθεση | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τσουνάμι οι καταγγελίες σε βάρος Φιλιππίδη και Σπυρόπουλου. Καταγγέλλουν σεξουαλική επίθεση

Τσουνάμι είναι οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση που έχουν φθάσει στον Σύλλογο Ελλήνων Ηθοποιών

medlabnews.gr 

Τσουνάμι είναι οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση που έχουν φθάσει στον Σύλλογο Ελλήνων Ηθοποιών σε βάρος των Πέτρου Φιλιππίδη και Κώστα Σπυρόπουλου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, που από τη στιγμή που έγιναν γνωστές οι πρώτες καταγγελίες έχει εξαφανιστεί από προσώπου γής, αν και αρχικά οι καταγγελίες ήταν 3, τώρα έχουν φθάσει τις 7.

Πρώτες είχαν το κουράγιο να καταγγείλουν τον γνωστό ηθοποιό, οι γυναίκες συνάδελφοί του Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη και Πηνελόπη Αναστασοπούλου. Οι οποίες έστειλαν γραπτώς τις καταγγελίες τους στον ΣΕΗ. Ακολούθησαν άλλες 4 γυναίκες ηθοποιοί και οι πληροφορίες θέλουν τον Σύλλογο να έχει ανοίξει ήδη τον φάκελο σε πρόσφατη συνεδρίασή του. Εχει κληθεί ο δικηγόρος του ηθοποιού να παραλάβει τις καταγγελίες και μετά θα κληθεί ο ίδιος ο ηθοποιός να καταθέσει και να απολογηθεί. Προβλέπεται ότι μπορεί να αντικατασταθεί από τον δικηγόρο του, αλλά είθισται να εμφανίζεται ο ίδιος αυτοπροσώπως.

Αμέσως μετά θα ανοίξει ο φάκελος του Κώστα Σπυρόπουλου. Θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία αλλά στην περίπτωση του γνωστού ηθοποιού οι καταγγελίες δεν είναι ποταμός, είναι στην κυριολεξια τσουνάμι.

Στην περίπτωση του Κώστα Σπυρόπουλου αν και αρχικά οι καταγγελίες ήταν μόνο 2 και ήταν οι καταγγελίες που έκαναν δημοσίως η Τζένη Μπότση και η Αγγελική Λάμπρη, πλέον οι καταγγελίες έχουν φτάσει ήδη τις 19. Ακόμα και οι συνάδελφοί του δεν μπορούν να το πιστέψουν...

Η πρώτη συνεδρίαση του Πειθαρχικού αφορούσε τις καταγγελίες σε βάρος Κιμούλη- Χαϊκάλη

Η πρώτη συνεδρίαση του Πειθαρχικού του ΣΕΗ αφορούσε το δίδυμο Κιμούλη- Χαϊκάλη και έγινε υπο την προεδρία του ηθοποιού Πασχάλη Τσαρούχα. Η συνεδρίαση έγινε τη Δευτέρα και εξετάστηκαν οι καταγγελίες εναντίον του Γιώργου Κιμούλη και Παύλου Χαϊκάλη που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και έχουν κατατεθεί στο σωματείο.

Ακολουθώντας τη διαδικασία, οι ίδιοι ή οι δικηγόροι τους θα κληθούν την επόμενη εβδομάδα στο ΣΕΗ για να παραλάβουν τον φάκελο με τις καταγγελίες που δέχτηκαν από τους καταγγέλλοντες συναδέλφους τους.

Η διαγραφή ενός ηθοποιού που αποτελεί την "εσχάτη ποινή" γίνεται πάντως από τη γενική συνέλευση.

Οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΗ Σπύρου Μπιμπίλα

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ανέφερε ότι "πρέπει να υπάρξει κάθαρση" στον καλλιτεχνικό χώρο γιατί "δεν είναι βούρκος όλο το θέατρο", και πως οι άνθρωποι του κλάδου έχουν φτωχοποιηθεί. Ο κ. Μπιμπίλας σχετικά με τις καταγγελίες που εξετάζουν δήλωσε πως έχουν μείνει άναυδοι, σημειώνοντας πως όσα γίνονταν πίσω από κλειστές πόρτες και στόματα δεν τα γνώριζαν. Ωστόσο -όπως είπε- υπήρχε συνωμοσία σιωπής μεταξύ των καλλιτεχνών για κακές συμπεριφορές γιατί μόνο έτσι θα μπορούσαν να είχαν δουλειά. Τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας κώδικας δεοντολογίας με αυστηρούς όρους προκειμένου να σταματήσουν να υπάρχουν άσχημες συμπεριφορές και σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Από την Ζέτα Δούκα στις εκατοντάδες καταγγελίες

Υπενθυμίζεται ότι τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η Ζέτα Δούκα για τις κακοποιήσεις όταν εμφανίστηκε στην εκπομπή πάμε Δανάη και κατήγγειλε ότι ο Γιώργος Κιμούλης την κλώτσησε.

Τρεις εβομάδες αργότερα έγραψε:

Οι καταγγελίες κατά Κώστα Σπυρόπουλου

Της καταγγελίς της Ζέτας Δούκα ακολούθησαν ακόμα τρεις καταγγελίες κατά του Κώστα Σπυρόπουλου. Συγκεκριμένα, με μία μακροσκελή ανάρτηση στα social media, οι ηθοποιοί Τζένη Μπότση, Αγγελική Λάμπρη και η Λουκία Μιχαλά ανακοίνωσαν ότι υπήρξαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης.

"Προβαίνουμε σήμερα σε αυτή τη δήλωσή μας και ανακοινώνουμε δημόσια ότι υπήρξαμε θύματα πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα", γράφουν μεταξύ άλλων στην κοινή τους ανακοίνωση οι τρεις ηθοποιοί.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων