AstraZeneca Ανακοίνωση της Σουηδικής Υπηρεσίας Νεκρή Σουηδέζα από θρόμβωση | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

AstraZeneca Ανακοίνωση της Σουηδικής Υπηρεσίας Νεκρή Σουηδέζα από θρόμβωση

Μία Σουηδέζα που έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca, πέθανε μια εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό της

medlabnews.gr iatrikanea 

Μία Σουηδέζα που έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca, πέθανε μια εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό της, καθώς παρουσίασε θρόμβωση στο αίμα.

Συναγερμός έχει σημάνει για το εμβόλιο της AstraZeneca στη Σουηδία, γιατί σημειώθηκε ακόμη ένα περιστατικο θρόμβωσης, το οποίο μάλιστα οδήγησε στο θάνατο.

Συγκεκριμένα, μια Σουηδέζα εμβολιάστηκε με το εμβόλιο και μία εβδομάδα μετά έχασε την ζωή της, ενώ ήταν καθόλα υγιής.

Η είδηση του θανάτου της, ανακοινώθηκε από την Σουηδική Υπηρεσία Ιατρικών Προϊόντων.

«Αυτή είναι μια περίπτωση θρόμβων αίματος στις αρτηρίες και στις φλέβες και μεγάλης αιμορραγίας, δηλαδή η σπάνια διαταραχή στην οποία εστιάζει η έρευνα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ)», δήλωσε η Βερόνικα 'Αρθουρσον, επικεφαλής ασφάλειας φαρμάκων στη Σουηδική Υπηρεσία Ιατρικών Προϊόντων.

Η Στοκχόλμη ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι θα παρατείνει την αναστολή της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα.

ΕΜΑ: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο

Θετικό ήταν το πόρισμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) για την χρήση του εμβολίου της AstraZeneca στα κράτη - μέλη της Ε.Ε., καθώς «δεν συνδέεται» με αυξημένο κίνδυνο θρομβοεμβολής, όπως επεσήμαναν οι επικεφαλής της υπηρεσίας σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (18/3).

Ο EMA διαβεβαίωσε πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό του οποίου η χρήση διακόπηκε σε μία σειρά χωρών της ηπείρου είναι «ασφαλές και αποτελεσματικό», τονίζοντας, πως τα οφέλη υπερτερούν των όποιων κινδύνων.

Μάλιστα ο Οργανισμός ανέφερε πως δεν εντόπισε κάποιο πρόβλημα ποιότητας ή ελαττωματικής παρτίδας του σκευάσματος της AstraZeneca, κατά την έρευνά του.

Από την άλλη, παραμένει σημαντικό το να ελεγχθούν όλες οι πιθανές παρενέργειες ενώ η σύνδεση των περιστατικών με τις θρομβώσεις δεν μπορεί οριστικά να αποκλειστεί, όπως επισημάνθηκε, και η μελέτη πιθανής συσχέτισης του εμβολίου με τα περιστατικά θα συνεχιστεί.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων