Αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών στα νοσοκομεία της Ιταλίας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών στα νοσοκομεία της Ιταλίας

Το περασμένο εικοσιτετράωρο τα περιστατικά ήταν 20.159, με 300 νεκρούς.

medlabnews.gr iatrikanea

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταγράφηκαν 13.846 νέα κρούσματα κοροναϊού και 386 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 169.196 διαγνωστικά τεστ, το 8,1% από τα οποία προέκυψε θετικό. Χθες, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 7,2%.

Το περασμένο εικοσιτετράωρο τα περιστατικά ήταν 20.159, με 300 νεκρούς. Όπως κάθε Σαββατοκύριακο, όμως, τα τεστ που έγιναν τις δυο τελευταίες ημέρες, είναι πολύ λιγότερα από όσα πραγματοποιούνται καθ΄όλη την υπόλοιπη εβδομάδα.

Από την αρχή της επιδημίας της Covid-19, στη χώρα σημειώθηκαν 3.400.877 μολύνσεις και 105.328 ασθενείς έχασαν την ζωή τους. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Ιταλίας σήμερα οι ασθενείς με κοροναϊό είναι 62 περισσότεροι από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 565 περισσότεροι.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αυξήθηκαν και οι περιπτώσεις ασθενών που εισήχθησαν στα νοσοκομεία με σοβαρά συμπτώματα του ιού. Στην φάση αυτή, στην Ιταλία το 42% των κλινών των πνευμονολογικών κλινικών και των νοσοκομείων λοιμωδών νόσων, έχει γεμίσει με ασθενείς που μολύνθηκαν με κοροναϊό, ενώ στις ΜΕΘ είναι συνολικά το 38%.

Στους οίκους ευγηρίας, τα στοιχεία των ιταλικών περιφερειών δείχνουν ότι ο μαζικός εμβολιασμός των ηλικιωμένων έχει αρχίσει να παράγει θετικά αποτελέσματα: τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται μείωση των περιστατικών, αλλά και των θανάτων από Covid-19.

Στην περιφέρεια της Λομβαρδίας με πρωτεύουσα το Μιλάνο, τέλος, μετά από τα εκτεταμένα προβλήματα και τις καθυστερήσεις σε ότι αφορά την λειτουργία της υπηρεσίας που ειδοποιεί τους πολίτες οι οποίοι έχουν σειρά να εμβολιαστούν, σήμερα αποφασίσθηκε ότι την όλη διαδικασία θα αναλάβουν, από εδώ και στο εξής, τα Ιταλικά Ταχυδρομεία.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων