Γουργουλιάνης : Να ανοίξει η εστίαση με τήρηση των μέτρων. Τι λέει για τα self test | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Γουργουλιάνης : Να ανοίξει η εστίαση με τήρηση των μέτρων. Τι λέει για τα self test

Σύμφωνος με το άνοιγμα της Εστίασης υπό την προϋπόθεση της τήρησης μέτρω

 medlabnews.gr iatrikanea

Σύμφωνος με το άνοιγμα της Εστίασης υπό την προϋπόθεση της τήρησης μέτρων κατά της διασποράς της πανδημίας εμφανίστηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρώην πρύτανης Κώστας Γουργουλιάνης.

«Με μεγάλη ασφάλεια θα μπορούσε να ανοίξει το εμπόριο, τα μικρά και τα μεγαλύτερα μαγαζιά. Θα μπορούσε να γίνει εδώ και μήνες. Δεν κολλάει κανείς με μία ελεγχόμενη επαφή δύο ή τριών ατόμων που όλοι φορούν μάσκα» τόνισε ο κ. Γουργουλιάνης.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας ανέφερε ακόμα για την Εστίαση: «Και οι καφετέριες και τα εστιατόρια θα μπορούσαν να ανοίξουν για να ελέγχεται η μεταδοτικότητα και η διασπορά. Πάντα σε εξωτερικούς χώρους και ελεγχόμενα με την ευθύνη να βαρύνει τους ιδιοκτήτες»

Σχετικά με τα σχολεία δήλωσε: «Αναφορικά με τα σχολεία. Είδαμε ότι τα παιδιά φέρνουν τον ιό στο σπίτι. Δεν έχουμε πειστεί ότι τα παιδιά είναι αθώα στη διασπορά».

Αναφορικά με τα self test τα οποία θα έρθουν από την επόμενη εβδομάδα ο κ. Γουργουλιάνης είπε: «Είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τα σελφ τεστ. Όμως αυτός που θα βρεθεί θετικός πρέπει να κλειστεί στο δωμάτιό του και να μην έρχεται σε επαφή με την οικογένειά του ώστε να κοπεί η διασπορά εκεί. Το τεστινγκ άλλωστε είναι από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ακόμα κι αν τα σελφ τεστ δεν ανιχνεύουν πάντα τον κοροναϊό σε ασυμπτωματικούς».

Πηγή: thenewspaper.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων