Η μόδα των καιρών. Λογοκρισία από το Facebook αυτή την φορά στο προφίλ της Ελενας Ακρίτα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η μόδα των καιρών. Λογοκρισία από το Facebook αυτή την φορά στο προφίλ της Ελενας Ακρίτα

Εκτός Facebook για 30 μέρες μένει η Έλενα Ακρίτα.

medlabnews.gr iatrikanea

Σημεία των καιρών; Θα πούμε όχι. Δυστυχώς πριν από πολλά χρόνια εμείς στο medlabnews.gr είχαμε λογοκριθεί από το facebook. Tότε το μπλοκάρισμα κράτησε για μια εβδομάδα. Γιατί; Μάθαμε ψάχνοντας ότι είχαμε ανεβάσει κάποια άρθρα και ένα video για το κάπνισμα και μια ομάδα από το εξωτερικό πληρωνόταν να μπλοκάρει οτιδήποτε παγκοσμίως που αναφερόταν στα κακά του καπνίσματος. Έκτοτε έχουμε υποστεί αρκετές φορές λογοκρισία. Ακόμα και από τον ίδιο τον αλγόριθμο του facebook. Είναι χαρακτηριστικό ότι μας μπλόκαραν μια φωτογραφία ενός αποστεωμένου παιδιού από την Ιεμένη με την αιτιολογία ότι προβάλαμε γυμνό!  Βέβαια μετά από χρονοβόρες ενέργειες μας ζήτησαν συγνώμη. Αλλά την ζημιά στο λογαριασμό μας την είχαν κάνει. Και φυσικά έχουμε και του εγχώριους πληρωμένους λογοκριτές του facebook που είναι τα www.ellinikahoaxes.gr και το παίζουν λογοκριτές των πάντων.

Είναι η νέα «μόδα» φίμωσης κάθε διαφορετικής άποψης στα σόσιαλ μίντια: Ομαδικές αναφορές σε συγκεκριμένες αναρτήσεις ώστε το Facebook αυτοματοποιημένα να επιβάλλει ποινές. Τελευταίο θύμα αυτής της ιδιότυπης «τρομοκρατίας» έγινε πριν λίγες ώρες η Ελενα Ακρίτα.

Ετσι τώρα ήρθε η σειρά της Έλενας Ακρίτα

Εκτός Facebook για 30 μέρες μένει η Έλενα Ακρίτα. Την είδηση ότι η δημοσιογράφος δεν θα μπορεί να σχολιάσει ή να δημοσιεύσει οτιδήποτε στη δημοφιλή πλατφόρμα γνωστοποίησε ο γνωστός μουσικός και φίλος της Έλενας Ακρίτα, Σταμάτης Κραουνάκης.

“Ωραία λοιπον 30 μέρες το facebook αφαιρεί το λόγο από την Elena Akrita κατόπιν παρεμβάσεως άθλιων. Είμαστε εδώ πάρα πολλοι 30 μέρες να αναρτούμε για λογαριασμό της. Γιατι Ετσι”, έγραψε.

 

Σύμφωνα με το Facebook, η γνωστή αρθρογράφος αποκλείεται για ένα μήνα επειδή πέντε δημοσιεύσεις της «δεν ακολουθούσαν τους όρους της κοινότητας».

Το Facebook αναφέρει ότι πρόκειται για σχόλια και δημοσιεύσεις που έγιναν από τον Απρίλιο του 2020 έως και σήμερα, 29 Μαρτίου 2021.

Ο αποκλεισμός της Έλενας Ακρίτα στο Facebook ενώ πρόκειται μάλιστα για verified account,  εκτός από προβληματικός, απαιτεί και απαντήσεις, καθώς τα περιστατικά λογοκρισίας στην δημοφιλέστερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης πληθαίνουν  τρομακτικά για να θεωρούνται πια μεμονωμένα.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων