O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ενέκρινε το εμβόλιο της Johnson & Johnson | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ενέκρινε το εμβόλιο της Johnson & Johnson

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ενέκρινε την Πέμπτη το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κοροναϊού.

medlabnews.gr iatrikanea 

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ενέκρινε την Πέμπτη το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κοροναϊού.


Όπως μεταδίδει το Politico, ο ΕΜΑ ανέφερε ότι το εμβόλιο μιας δόσης της Johnson & Johnson είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για οποιονδήποτε άνω των 18 ετών.

Η απόφαση ανοίγει τον δρόμο ώστε να δώσει έγκριση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χρήση του εμβολίου. Θα είναι το τέταρτο εμβόλιο που εγκρίνεται από την Ε.Ε., μετά από αυτά των BioNTech/Pfizer, Moderna και Oxford/AstraZeneca.

«Με αυτή την τελευταία θετική γνώμη, οι αρχές σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχουν μια επιπρόσθετη επιλογή για την καταπολέμηση της πανδημίας και την προστασία των ζωών και της υγείας των πολιτών τους», δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του EMA Έμερ Κουκ.

Η Επιτροπή έχει ήδη διασφαλίσει 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson, με την επιλογή για αγορά επιπλέον 200 εκατομμυρίων δόσεων. Ωστόσο, η φαρμακευτική δεν θα παραδώσει τις δόσεις στις χώρες της Ε.Ε. μέχρι τα μέσα με τέλη Απριλίου.

Το εμβόλιο αποδείχθηκε 67% αποτελεσματικό, σύμφωνα με τον EMA.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων