Δραματικές ώρες στις ΜΕΘ στην Γαλλία. Γίνεται επιλογή ασθενών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δραματικές ώρες στις ΜΕΘ στην Γαλλία. Γίνεται επιλογή ασθενών

Στο απόλυτο χάος του τρίτου κύματος πανδημίας η Γαλλία με πάνω από 50.000 κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 48ωρο


medlabnews.gr iatrikanea

Αλύπητα σφυροκοπά το τρίτο κύμα πανδημίας τη Γαλλία που βιώνει δραματικές ώρες, έχοντας βυθιστεί στο σκοταδί του κορωνοϊού.

Σε αντίθεση με άλλες χώρες, όπως η Βρετανία και το Ισραήλ, που γνωρίζουν μείωση του ιικού τους φορτίου χάρη στην επιτυχημένη εκστρατεία εμβολιασμών, το Παρίσι βρίσκεται σε αγώνα δρόμου.

Άλλωστε το κλίμα ανησυχίας φανερώθηκε μέσα από το διάγγελμα του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος επέβαλε αυστηρό lockdown τεσσάρων εβδομάδων, σε 19 περιοχές.

Όπως ορίζεται από το νέο πλαίσιο αυστηροποίησης περιορισμών, λιανεμπόριο και όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης θα είναι κλειστά, ενώ η κυκλοφορία στους δρόμους θα απαγορεύεται από τις 19:00.

Η αρχιτεκτονική του σχεδίου των νέων έκτακτων μέτρων προέκυψε, όπως είναι λογικό, από τον πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων.

Τις τελευταίες δύο ημέρες ο αριθμός μολύνσεων στη Γαλλία προκαλεί ίλιγγο, ειδικότερα την Πέμπτη τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 50.000 και την Τετάρτη τα 59.000 .

Συναγερμός έχει σημάνει, την ίδια στιγμή, στους υγειονομικούς εξαιτίας της ασφυξίας που επικρατεί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με τον αριθμό των νοσηλευόμενων να καταρρίπτει κάθε αρνητικό ρεκόρ, να αυξάνεται κατά 56 σε ένα μόνο 24ωρο, και συνολικά να ξεπερνά τους 5.000.

Στο πλαίσιο αυτό του υγειονομικού πανικού, το σκηνικό θυμίζει Ιταλία του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Η συμφόρηση δημιουργεί τους δικούς της κανόνες, υποχρεώνοντας τους γιατρούς να προβούν στη δραματική κίνηση επιλογής του ποιος από τους σοβαρά πάσχοντες θα λάβει την απαραίτητη φροντίδα για να κρατηθεί στη ζωή.

Η αγωνία κλιμακώνεται εάν σκεφτεί κανείς ότι οι αρμόδιοι φορείς της Γαλλίας διαμηνύουν πως η κορύφωση του τρίτου κύματος στη χώρα θα επέλθει μέσα στις επόμενες επτά ημέρες.

Αυτόματα εξάγεται το συμπέρασμα ότι η Γαλλία θα υποστεί πιο ηχηρά χτυπήματα σε σχέση με τον χειμώνα.

Το παζλ του προβληματισμού συμπληρώνουν οι μεταλλάξεις, με προεξέχουσα τη βρετανική, που κυριαρχεί και αυξάνει σε ανησυχητικό βαθμό το ποσοστό της μεταδοτικότητας.

Είναι φανερό πια ότι ο κόσμος, όσον αφορά στα υγειονομικά δεδομένα, είναι χωρισμένος στα δύο. Σε εκείνους που εξέρχονται της βαριάς κρίσης και σε εκείνους που βρίσκονται στην πιο κρίσιμη καμπή της μάχης.

Το σίγουρο είναι ότι το τέλος της πανδημίας δεν έχει φτάσει, γεγονός που αποτυπώνεται ξεκάθαρα τόσο στην εκτίμηση του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, για αποφυγή χαλάρωσης των μέτρων πριν από τον Ιούνιο, όσο και στο μήνυμα της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, για αποφυγή μετακινήσεων.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων