Εφτασαν τα 30 τα περιστατικά θρομβώσεων στην Βρετανία. Α.Φαούτσι:Πιθανό οι ΗΠΑ να μην έχουν ανάγκη από το εμβόλιο της AstraZeneca | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Εφτασαν τα 30 τα περιστατικά θρομβώσεων στην Βρετανία. Α.Φαούτσι:Πιθανό οι ΗΠΑ να μην έχουν ανάγκη από το εμβόλιο της AstraZeneca

Τριάντα περιπτώσεις σπάνιων θρομβώσεων μετά τη λήψη του εμβολίου της AstraZeneca

medlabnews.gr iatrikanea

 Τριάντα περιπτώσεις σπάνιων θρομβώσεων μετά τη λήψη του εμβολίου της AstraZeneca για τον νέο κοροναϊό έχουν εντοπιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι εδώ, ανακοίνωσε ο αρμόδιος εποπτικός φορέας χθες Πέμπτη.

Πρόκειται για 25 περισσότερες από αυτές για τις οποίες γινόταν λόγος ως χθες.

Ο οργανισμός φαρμάκων και προϊόντων υγείας (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency, MHRA) έκρινε σκόπιμο να προσθέσει ότι δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως αναφορά για περιστατικά θρομβώσεων μετά τη λήψη του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τον νέο κοροναϊό.

Σύμφωνα με στελέχη του MHRA, ο οργανισμός συνεχίζει να πιστεύει ότι τα δυνητικά οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca, που η αγγλοσουηδική φαρμακευτική βιομηχανία ανέπτυξε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είναι πολύ μεγαλύτερα από τους δυνητικούς κινδύνους οι λήπτες του να παρουσιάσουν θρομβώσεις.

Ορισμένες χώρες αποφάσισαν να περιορίσουν τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, ενώ άλλες ξανάρχισαν τις εκστρατείες ανοσοποίησης που διεξάγουν, καθώς η έρευνα για τα σπάνια – αλλά μερικές φορές πολύ σοβαρά – περιστατικά θρομβώσεων μετά τη λήψη του συνεχίζεται.

Τη 18η Μαρτίου, ο MHRA έκανε λόγο για 5 περιπτώσεις θρόμβωσης στον εγκέφαλο επί συνόλου 11 εκατομμυρίων δόσεων που έχουν χορηγηθεί.

Χθες έκανε λόγο για 22 περιπτώσεις θρόμβωσης στον εγκέφαλο και 8 περιστατικά άλλων θρομβώσεων επί συνόλου 18,1 εκατ. δόσεων του εμβολίου που έχουν χορηγηθεί.

Τι δήλωσε ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ

Ο δρ. Άντονι Φαούτσι μέσα από δηλώσεις του τόνισε ότι ακόμη και αν το εμβόλιο της AstraZeneca πάρει έγκριση από τον FDA, ίσως να μην γίνει χρήση του στις ΗΠΑ.

Όταν ρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν τις δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, ο δρ. Φάουτσι, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μεταδοτικών Ασθενειών, απάντησε:

«Αυτό είναι ακόμη στον αέρα. Η γενική αίσθησή μου είναι ότι- δεδομένων των συμβολαίων που έχουμε με αρκετές εταιρείες- έχουμε αρκετά εμβόλια για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες μας, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε της AstraZeneca».

Μέχρι στιγμής το εμβόλιο της AstraZeneca δεν έχει πάρει έγκριση στις ΗΠΑ. Ο δρ. Φάουτσι συμπλήρωσε ότι αν δει κανείς τον αριθμό των δόσεων που θα έχουν οι ΗΠΑ, τις ποσότητες που μπορεί να πάρει η χώρα «από την Johnson & Johnson, τη Novavax, τη Moderna αν κάνουμε συμβόλαια για περισσότερα, είναι πιθανό ότι μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με όποιες ενισχυτικές δόσεις χρειαστούμε, αλλά δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων