ΕΟΠΥΥ: Δεν διακόπτεται καμία συνταγογράφηση βιταμινών. Μετά από τις αντιδράσεις λεμε εμείς | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΕΟΠΥΥ: Δεν διακόπτεται καμία συνταγογράφηση βιταμινών. Μετά από τις αντιδράσεις λεμε εμείς

Αναληθή χαρακτηρίζει ο ΕΟΠΥΥ δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται σε «διακοπή της συνταγογράφησης των βιταμινών D και C

 της Κασσιανης Τσώνη, medlabnews.gr iatrikanea

Αναληθή χαρακτηρίζει ο ΕΟΠΥΥ δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται σε «διακοπή της συνταγογράφησης των βιταμινών D και C, καθώς και του ψευδαργύρου» και ξεκαθαρίζει ότι δεν διακόπτεται καμία συνταγογράφηση.

«Ουδέποτε τέθηκε ζήτημα "συνταγογράφησης" αλλά συζητήθηκε πρόταση της αρμόδιας Δ/νσης του ΕΟΠΥΥ σχετικά με τους κανόνες συνταγογράφησης των διαγνωστικών εξετάσεων μέτρησης στο αίμα των βιταμινών D και B12, οι οποίες σημειωτέον έχουν καταγράψει από το 2016 ραγδαία αύξηση, της τάξης του 134%», αναφέρει ο ΕΟΠΥΥ και συνεχίζει:

«Στόχος της πρότασης ήταν ο εξορθολογισμός των σχετικών δαπανών, μέσω είτε εκτέλεσής τους σε δημόσιες δομές είτε σε ιδιώτες παρόχους για συγκεκριμένες κατηγορίες ευπαθών ασθενών».

Θυμίζουμε ότι εγκαίρως πληροφορηθήκαμε ότι θα έμπαινε σε ψηφοφορία την Περασμένη Πέμπτη. 

Οι αναλήθειες που τέθηκαν σε ψηφοφορία!!!!

 Μετά από τις σφοδρές αντιδράσεις όλων εσάς, αλλά και οι πιέσεις από συλλόγους ασθενών, όπως της μεσογειακής αναιμίας, η πρόταση όταν ζητήθηκε να ψηφιστεί από το διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ την Πέμπτη 1/4/2021 πήρε 5 ψήφους υπέρ και 5 ψήφους κατά, οπότε και απεσυρθει.

Ευχόμαστε να σταματήσουν να παίζουν εκεί στον ΕΟΠΥΥ, με τις τσέπες των ασφαλισμένων και να σταματήσουν τις μικροπολιτικές τακτικές.

Εμείς θα προσπαθούμε εγκαίρως να σας ενημερώνουμε


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων