Ακόμα δεν ήρθε και ξεκίνησαν τα προβλήματα. Αναστέλλεται σε ΗΠΑ και Αυστραλία το εμβόλιο της Johnson & Johnson (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ακόμα δεν ήρθε και ξεκίνησαν τα προβλήματα. Αναστέλλεται σε ΗΠΑ και Αυστραλία το εμβόλιο της Johnson & Johnson (video)

οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ ζήτησαν την Τρίτη την «άμεση διακοπή» της χρήσης του εμβολίου Covid-19 της Johnson & Johnson

Της Κασσιανής Τσώνη, medlabnews.gr iatriknea

Από αύριο, Τετάρτη, αναμένονται στη χώρα μας οι πρώτες δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson, με τους εμβολιασμούς να ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Απριλίου. Όμως  οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ ζήτησαν την Τρίτη την «άμεση διακοπή» της χρήσης του εμβολίου Covid-19 της Johnson & Johnson μετά την εμφάνιση σπάνιων περιστατικών θρόμβωσης.

Συνολικά έξι γυναίκες 18-48 ετών εμφάνισαν θρόμβους, από τις οποίες η μία πέθανε και μια δεύτερη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, αναφέρουν οι New York Times. 

Μέχρι σήμερα είχαν χορηγηθεί στις ΗΠΑ επτά εκατομμύρια εμβόλια της J&J, των οποίων την εμπορική διάθεση έχει αναλάβει η ελβετική θυγατρική της Janssen.

Στην ανακοίνωσή τους, η υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναφέρουν ότι «συνιστούν» το πάγωμα των εμβολιασμών για προληπτικούς λόγους, υπονοώντας ότι η χρήση του εμβολίου μπορεί αργότερα να πάρει εκ νέου το πράσινο φως.

Σύμφωνα πάντως με τους New York Times, η σύσταση των δύο υπηρεσιών θα εφαρμοστεί άμεσα σε όλα τα ομοσπονδιακά εμβολιαστικά κέντρα.

Έκτακτη συνεδρίαση της ανεξάρτητης συμβουλευτικής επιτροπής των CDC προγραμματίζεται για την Τετάρτη.

H εξέλιξη έρχεται λίγες μέρες μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (FDA) να αναγνωρίσει ως «πιθανή παρενέργεια» του εμβολίου της AstraZeneca σπάνια περιστατικά θρόμβωσης που περιέργως συνδυάζονται με θρομβοπενία.

Η Johnson & Johnson και η AstraZeneca είναι οι μόνες φαρμακοβιομηχανίες που δεσμεύτηκαν να προσφέρουν εμβόλια σε τιμή κόστους για όσο διαρκεί η πανδημία.

Τα δύο εμβόλια θεωρούνταν σημαντικά όπλα για την ανάσχεση της πανδημίας για οικονομικούς και πρακτικούς λόγους.

Το εμβόλιο της J&J είναι το μιναδικό μονοδοσικό που έχει λάβει μέχρι σήμερα άδεια σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Ήδη τέσσερις Πολιτείες στις ΗΠΑ, με τελευταία την Georgia, έχουν «παγώσει» την χρήση του εμβολίου.

Όπως αναφέρει ο Guardian έχει ομοιότητες με εκείνα της Astrazeneca.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Αυστραλία, η οποία δεν σκοπεύει να αγοράσει το εμβόλιο μιας δόσης κατά της COVID-19 της Johnson & Johnson (J&J) , όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, καθώς η χώρα απομακρύνεται από την προμήθεια εμβολίων που επανεξετάζονται για την πρόκληση θρόμβων στο αίμα.


Οι δόσεις εμβολίου της J&J και της AstraZeneca, όπως αναφέρεται, χρησιμοποιούν έναν αδενοϊό, έναν από τους ιούς του κοινού κρυολογήματος, για την εισαγωγή πρωτεϊνών του κορvνοϊού στα κύτταρα του σώματος και την πρόκληση μιας αντίδρασης ανοσίας. Ωστόσο οι φόβοι είναι διάχυτοι και στους Αυστραλούς.

Το «κερασάκι« στην τούρτα μπαίνει από την νεαρή Sarah Moore στην Geοrgia των ΗΠΑ, η οποία είναι ένα από τα οκτώ άτομα που υπέστησαν ανεπιθύμητες ενέργειες αμέσως μετά την λήψη του εμβολίου Johnson & Johnson.

Οι δόσεις εμβολίου της J&J και της AstraZeneca, όπως αναφέρεται, χρησιμοποιούν έναν αδενοϊό, έναν από τους ιούς του κοινού κρυολογήματος, για την εισαγωγή πρωτεϊνών του κορvνοϊού στα κύτταρα του σώματος και την πρόκληση μιας αντίδρασης ανοσίας. Ωστόσο οι φόβοι είναι διάχυτοι και στους Αυστραλούς.

Ένας εκπρόσωπος της Περιφέρειας Υγείας της Βόρειας Γεωργίας ισχυρίστηκε πως για την κατάσταση της Moore ευθύνεται ο καιρός: «Δεν πιστεύουμε ότι έχει καμία σχέση με το εμβόλιο. Έχει να κάνει μάλλον με περιβαλλοντικούς παράγοντες».

Ωστόσο, ο Moore υποστήριξε: «Δεν έκανε ζέστη, δεν είχε καν 21 βαθμούς. Ήμουν με φούτερ και τζιν. Ένιωθα πολύ άνετα, όχι ζεστά».

Η νεαρή Αμερικανίδα ξύπνησε με την όψη μιας άλλης νεαρής γυναίκας να βγαίνει σε φορείο. Συνολικά, οκτώ άτομα υπέστησαν ανεπιθύμητες ενέργειες μετά το εν λόγω εμβόλιο, το οποίο φέρνουν στην Ελλάδα.

«Υπήρχε ένα κορίτσι κοντά μου και το μετέφεραν σε φορείο», είπε η Μουρ.

H Μουρ λιποθύμησε τρεις φορές μετά το εμβόλιο, λέγοντας δεν είχε υποκείμενες καταστάσεις υγείας που θα μπορούσαν να έχουν συμβάλει στο επεισόδιο.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων